Доба війни в Миколаївській області. Зведення за 16 червня


21:3916.06.2022

В місті були 3 повітряні тривоги.

У місті є газ, світло та інтернет. Працюють аптеки, продовольчі магазини та непродовольчі, розклад роботи практично у всіх торгівельних майданчиків з 9-ї ранку орієнтовно до 15.00.

Завантаженисть полиць орієнтовно 50-70%. Основні покупці в магазинах — це бійці підрозділів з передової та ТРО, мешканці міста купують дуже мало продуктів, у людей катастрофічна нехватка коштів, роботи в місті нема.
В місті не катастрофічна проблема з паливом. На АЗС міста паливо є, але присутні великі черги на АЗС, і воно дуже здорожчало.
Місцян на вулицях дуже небагато, черги за питною водою, у всіх районах міста відновили подачу технічної води, використовувати в їжу її не можна, ситуація з питною водою покращується, волонтери та влада міста організовуюють підвоз питної води практично у всі райони міста, але попит на питну воду не зникає, в деяких районах міста великі черги за продуктовими наборами гуманітарної допомоги, продуктових наборів не вистачає, люди годинами простоюють в чергах, і не отримвши нічого, розходяться.

Вночі російські окупанти знову обстріляли касетними снарядами житловий квартал Миколаєва. Пошкоджено 5 приватних будинків та 1 триповерховий житловий будинок (в основному вікна, дах і перекриття). На щастя, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав. Окупанти обстрілюють наші позиції та мирні населені пункти у тилу, щоб створити враження своєї присутності навіть на звільнених територіях. Поліція фіксує обстріли Миколаєва, сіл Первомайське, Котлярове, Мартинівське, Шевченкове, Лимани та Лепетиха. Триває обстріл у Березнегуватській громаді. Інформація про постраждалих та ушкодження уточнюється.
Станом на 16 червня з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 4941 цивільний об’єкт: об’єкти житлового фонду – 3122,

медичні установи – 35,

навчальні заклади – 212,

заклади культури – 99,

об’єкти промислових підприємств – 46,

об’єкти життєзабезпечення: газо – 631, електро – 402, водо – 23, теплопостачання – 71,

інші невоєнні об’єкти – 300.
Минулої доби на Миколаївщині поранення отримали 11 людей. Дітей серед постраждалих немає.Усіх постраждалих доставлено до медичних закладів та отримують необхідну допомогу.Загалом станом на сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 287 громадян, які постраждали від атак окупантів Миколаївської області. Ще 26 постраждалих отримали допомогу амбулаторно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube