У Миколаєві інженери збирають міні-зарядні станції для військових (ФОТО)


15:0102.06.2022

Фахівці компанії Solar Service теж наближають перемогу України – допомагають військовим своїми інженерними розробками. Нещодавно колектив передав захисникам 12 портативних зарядних станцій, що працюють від енергії сонця. Ще 6 таких станцій закуплені та вже монтуються.

Про це Inshe.tv розповів директор Solar Service Дмитро Колосовський.

«Війна стала одним величезним викликом для всієї України. Вся наша команда прийняла рішення – треба допомагати нашій армії. Ми вирішили зробити такий прилад, завдяки якому можна в будь-якому місці зарядити гаджети: телефони, рації та дрони. У цьому нам допомагають партнери з інших міст. І це найменше, що компанія може зробити для наших захисників», –  говорить Дмитро.

Інженер компанії Олександр Годик розповів про обладнання:

«Це корисна міні-сонячна станція працює досить просто. Вона може виконувати завдання із зарядки гаджетів. Кремнієва сонячна панель виробляє певну кількість напруги та струму. Всередині енерго-валізки розміщено сонячний контролер та акумулятор. Та напруга, яку виробляє сонячна батарея, не підходить для заряджання акумуляторів. Тому контролер перетворює його під потрібні параметри, характеристики та заряджає батарею. Вдень, коли сонця багато, батарея виконує функцію ємності. Протягом дня ми можемо заряджати необмежену кількість гаджетів, а вночі лише тим запасом енергії, який залишився в батареї».

Андрій Шевченко, майор ЗСУ, якому передали одну з міні-станцій, поділився своїми враженнями:

«Компанія Solar Service забезпечила нас мініСЕС, для того щоб наші бійці завжди були на зв’язку, вони дуже прості в роботі, зручні та компактні, завдяки тому, що вони вбудовані в кейс, їх зручно переносити, вони вологостійкі та протиударні. Також я знаю, що вони передали такі міні-станції багатьом військовим підрозділам, які безпосередньо знаходяться на Сході країни».

Наразі вартість виробництва такого приладу становить 330 у.о. – ціна варіюється від кількості необхідних матеріалів.

На сьогоднішній день компанія збирає чотири таких «валізи» на день – такий пристрій дуже потрібен нашим захисникам.

Якщо ви хочете долучитися до ініціативи та допомогти нашим військовим, реквізити для донатів:

БО «В ЄДНАННI СИЛА» (Благодійна організація)

Код отримувача: 43885024

АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

Рахунок отримувача в форматі IBAN: UA653052990000026004011703500

Валюта: UAH

Як повідомляло Інше ТВ, «Мистецтво, яке палить руSню»: до Миколаєва приїхали «буси Приймаченко» для захисників (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube