У Миколаєві залишилось вчетверо менше дітей, ніж було до російського вторгнення, – керівник УОЗ ММР


13:3701.06.2022

До повномасштабного російського вторгнення в Миколаєві було зареєстровано біля 85 тисяч дітей. Нині кількість дитячого населення зменшилася вчетверо.

Про це у своєму ефірі повідомила начальниця УОЗ Миколаївської міськради Ірина Шамрай, передає Інше ТВ.

– По місту Миколаєву, нажаль, кількість дітей, яка була зареєстрована до війни, – це близько 85 тисяч, – сьогодні в 4 рази менше. Тому що більшість дитячого населення покинуло місто, в якому постійно йдуть обстріли, постійно гинуть люди, постійно відбуваються таки негативні моменти, як відсутність води. Але все-таки близько 22 тисяч дитячого населення залишилось і проживає саме в місті Миколаєві, – сказала Ірина Шамрай.

За її словами, медичне обслуговування населення проводиться в повному обсязі.

– Ми забезпечені всіма видами вакцин, ми проводимо всі планові щеплення, починаючи з пологового будинку і закінчуючи на дільницях. Всі ВПО, всі діти, які до нас приїхали і проживають тимчасово на території міста Миколаєва, отримують медичну допомогу, при бажанні вони заключають декларацію і обслуговуються тимчасово у нас до того моменту, коли вони повернуться до своїх домівок. Якщо вони не бажають заключати декларацію, все рівно вони отримають весь об’єм медичної допомоги, який сьогодні гарантує наша держава, починаючи із щеплень і закінчуючи, якщо дитина хвора, амбулаторним і стаціонарним лікуванням в наших ЦПМСД, – сказала Шамрай.

Крім цього, діти отримують і гуманітарну допомогу – дитячі суміші, засоби догляду, памперси. Якщо є така потреба, слід звернутись до сімейного лікаря або до найближчої амбулаторії за місцем проживання.

За останні три місяці нарікань чи скарг щодо медичного обслуговування дітей в управлінні не отримували, підкреслила керівниця управління.

Всі заклади медичної сфери і пологові будинки працюють у штатному режимі. Також І.Шамрай повідомила, що від Тайваню дитяча міська лікарня №2 отримає досить значну суму коштів на відновлення і реставрацію. «Навіть в цьому році, не дивлячись на те, що тривають дії, до кінця року ми розпочнемо деякі моменти, які дадуть 2-й дитячій міській лікарні досить успішно функціонувати», – сказала Шамрай.

Як повідомляло Інше ТВ, Щодня в Україні гине двоє дітей і четверо отримують поранення через вибухи, – ООН



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube