8 нових «швидких» отримав Миколаївський центр екстреної меддопомоги від ВООЗ та уряду Британії


12:3529.05.2022

Вісім нових автомобілів екстреної медичної допомоги від Всесвітньої організації охорони здоров’я та уряду Британії прибули 28 травня до Миколаєва.

Два з цих авто — Toyota Land Cruiser — адаптовані до екстреної допомоги і мають необхідне оснащення для евакуації поранених.

Про це інформує Суспільне за посиланням на головного лікаря КНП “Миколаївський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Андрія Самойлова.

“Це автомобілі високої прохідності, які дають нам можливість виконувати ті функції, які ми не могли виконувати з тим класом автомобілів, що є у нас в центрі. Ці автомобілі не будуть прикріплені за конкретними пунктами базування. Вони будуть постійно переміщуватися територією області, перебуваючи в тих “гарячих точках”, де потрібні більш потужні автомобілі екстреної допомоги”, — розповів Андрій Самойлов.

Ще шість нових автомобілів є стандартними — класу В. Ці “швидкі” перебуватимуть у резерві на випадок виходу з ладу наявних автомобілів екстреної медичної допомоги.

“За час повномасштабної війни через обстріли у нас було пошкоджено сім автомобілів. Зараз вони вже відремонтовані і знову задіяні на виїздах. Загалом технічний парк Центру нараховує близько ста машин. Щоденно на виклики виїжджає 70 бригад (у мирний час це було 85 – 89). За нормами, близько 25 відсотків автомобілів екстреної медичної допомоги мають бути в резерві”, — каже Андрій Самойлов.

Щодо пального, то керівник центру запевнив, що суттєвих проблем дотепер не було. Щоправда, довелося повністю змінити логістику.

“Ми заправляємо машини по талонах. Набираємо пальне в резервні ємності. В середньому один автомобіль витрачає 15 літрів пального за добу. Пальне закупили до 24 лютого, встигли провести відкриті торги, тож його подорожчання поки не позначилося на бюджеті центру”, — розповів Андрій Самойлов.

Як повідомляло Інше ТВ, МОЗ закупило 35 транспортних апаратів ШВЛ за кошти, залучені в рамках кампанії United24. Дістанеться і Миколаївщині (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube