Обленерго інших регіонів та Міненерго допоможуть «Миколаївобленерго»


11:3327.05.2022

У середу, 25 травня, під час робочої наради в Миколаєві керівниками «Хмельницькобленерго», «Черкасиобленерго», «Миколаївобленерго» і представником Міненерго була досягнута домовленість про системну технічну допомогу миколаївським енергетикам.

Енергетики також зустрілися з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом та обговорили методи стимулювання споживання електроенергії в регіоні.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Так, у рамках допомоги вже передано миколаївським енергетикам трансформаторне масло, бронежилети, а завдяки Міненерго на підприємство мають прибути кабелі, опори та електротехнічне обладнання. Також модель допомоги буде поширена на Харківську та Запорізьку області.

За словами в. о. генерального директора АТ «Миколаївобленерго» Вадима Данилківа, наразі корисний відпуск електроенергії знизився на 45 % переважно за рахунок зупинки промислових підприємств. В результаті, повідомив Вадим Данилків, сьогодні існує дефіцит коштів на поточні ремонти, кількість яких різко зросла внаслідок обстрілів з боку військ агресора.

«Тому сьогодні «Миколаївобленерго» відчуває дефіцит кабелів, трансформаторного масла, електротехнічного обладнання, і навіть бронежилетів», – підкреслив очільник підприємства.

Як заявив помічник Міністра енергетики Олександр Візір, наразі на Миколаївщині буде відпрацьована модель системного розв’язання проблем тих ОСР, що обслуговують території, де йдуть бойові дії, та прилеглі до них.

«Сьогодні ми мали розмову з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом і обговорили конкретні кроки зі стимулювання споживання електроенергії. Мова йде про відновлення роботи підприємств і навіть запуск нових виробництв. Міненерго вже направляє на Миколаївщину кабельно-провідникову продукцію, електротехнічне обладнання, електроопори, що були отримані в рамках допомоги від європейських партнерів, – повідомив Олександр Візір.

Керівник ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук привіз миколаївським енергетикам 30 бронежилетів, що мають задовольнити потребу ремонтних бригад, які попадають під обстріли.

«Ми розуміємо проблеми колег – і з кабелями, і з опорами, і з іншими матеріально-технічними ресурсами, і навіть з фахівцями. На організованій Міненерго зустрічі ми сьогодні напрацювали конкретний план дій з допомоги і будемо його втілювати вже відсьогодні» – заявив Олег Самчук.

Про єднання заради збереження, підтримки й розвитку електроенергетичної інфраструктури енергетиків українських ОСР та енергетиків з усього світу повідомив в. о. Генерального директора АТ «Хмельницькобленерго» Олег Козачук.

«Електроенергія – базове благо, і ми повинні, щоб кожний мешканець України мав до неї доступ. Ми зараз прийшли на допомогу нашим сусідам, «Миколаївобленерго», розуміючи складну ситуацію в регіоні – коли вони, під обстрілами, героїчно забезпечують людей світлом, дають можливість працювати промисловості, бізнесу. А що стосується героїзму миколаївських енергетиків, то ми вже вийшли з пропозицією до Міненерго нагородити героїв», – зазначив Олег Козачук.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївські енергетики відновили цілісність електромережі після чергового обстрілу Корабельного району (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube