На Миколаївщині релігійна громада вирішила перейти від Московського патріархату у лоно Православної Церкви України (ФОТО)


12:2620.05.2022

Громада села Суха Балка прийняла рішення про перехід церкви від Московського патріархату у лоно Православної Церкви України.

Вчора, 19 травня, митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир благословив прийняти релігійну громаду до Миколаївської єпархії Православної Церкви України, підписавши відповідне рішення.

Про це у Фейсбук повідомила Ангеліна Рябушенко, передає Інше ТВ.

Також митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир призначив протоієрея Михайлишина В.М. (отця Володимира) настоятелем релігійної громади парафії на ім’я Святого Духа с. Суха Балка.

На Миколаївщині релігійна громада вирішила перейти від Московського патріархату у лоно Православної Церкви України (ФОТО) 1
На Миколаївщині релігійна громада вирішила перейти від Московського патріархату у лоно Православної Церкви України (ФОТО) 3

Відповідні документи подали до обласної військової адміністрації (ОВА) для реєстрації змін до статуту громади.

«Сьогоднішня подія є знаковою і дуже важливою для нас. Водночас із невимовним болем від споглядання і усвідомлення того, що відбувається в нашій країні, ми вибороли нашу “маленьку” перемогу. Щиро віримо в те, що наші незламні Захисники вже дуже скоро теж здобудуть перемогу. Бо, зрештою, добро завжди перемагає зло, а за темрявою завжди іде світло. Бо в цьому сенс і життя, і віри», – написала Ангеліна Рябушенко.

Як повідомляло Інше ТВ, У Броварах заборонили діяльність УПЦ МП



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube