За 7 травня по Одеській області окупанти нанесли 10 ракетних ударів, по Миколаївській – чотири плюс тричі обстріляли з РСЗВ


05:5708.05.2022

Протягом дня ворог на лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях активності не проявляв. Однак, артилерійські й мінометні обстріли, а також ракетні удари не припинялися.

Такі підсумки доби 7 травня повідомили в Оперативному командуванні «Південь», передає Інше ТВ.

Протягом доби по Миколаївській області випущено 4 крилатих ракети, тричі атаковано Миколаїв і передмістя реактивними системами залпового вогню «Смерч».

Вкриваючи вогнем об’єкти інфраструктури, ворог руйнує і житлові будинки, і малий бізнес, і культурну спадщину, і найцінніше – людські життя. На жаль, є постраждалі.

Одещину було атаковано 10 крилатими ракетами: 4 – в області, 6 – по самій Одесі. Є влучання в приватне підприємство з виготовлення меблів, у житловому районі ударною хвилею та уламками понівечено багатоповерхові будинки поряд. Ще дві ракети знов нанесли ураження пошкодженої раніше злітно-посадкової смуги та у привід керування польотами Одеського аеропорту. Постраждалих нема. Хоча ворог, атакуючи населені пункти, не тільки спричиняє руйнування інфраструктури, а й здійснює значний психологічний тиск на мирне населення.

Тим часом, нашими силами оборони нанесено ураження понад 120 цілей противника.

Біля острова Зміїний, який стає вже легендарним плацдармом феєричного зменшення сил і потужностей рашистів, влучними атаками «Байрактарів» знищено десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор», 2 десантно-штурмових катери типу «Раптор», а ще один «Раптор» суттєво ушкоджено. 46 рашистів зі складу екіпажу та десанту відмінусовано від живої сили ворога.

Загальні ж втрати окупантів за добу складають 80 рашистів та 10 одиниць техніки, враховуючи перелічений катерний склад, зенітно-ракетний комплекс «Тор», збитий ранком над Одещиною ударний безпілотник-розвідник «Форпост», бойову машину десанту та 3 гаубиці. А в районі Станіслава, на Херсонщині, ворога позбавлено ще й складу боєприпасів.

Напередодні значущого Дня пам’яті та примирення ОК «Південь» закликає пам’ятати про заходи безпеки, не порушувати встановлених норм та обмежень комендантської години, уникати масових скупчень людей, бути пильними та впевненими в силах оборони.

Як повідомляло Інше ТВ, Вечірній обстріл Миколаєва: пошкоджено балкон і вікна у багатоповерхівці, горіла покрівля бібліотеки (ФОТО).

Також повідомлялось, що горіла Кінбурнська коса – рашисти не давали тушити вогонь.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube