Арестович підтвердив, що частина бійців 36-й ОБрМП у Маріуполі потрапила в полон


06:1314.04.2022

У блокованому російськими військами Маріуполі частина 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ під час здійснення прориву потрапила під ворожий удар, в результаті чого зазнала втрат, а також група бійців потрапила в полон.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова радника глави Офісу президента Олексія Арестовича в інтерв’ю Марку Фейгіну.

Він повідомив, що в Маріуполі одна частина бригади морпіхів пішла на з’єднання з бійцями полку “Азов”, а інша – на прорив в інше місце. Ці частини були роз’єднані між собою, приймали рішення виходячи з ситуації.

“І ось та, що пішла… в іншому напрямку – потрапила під артилерійський і авіаційний удар, втратила багато людей, і під час бою потрапила в полон”, – розповів Арестович.

Він уточнив, що кількість військових, що потрапили в полон, далеко не відповідає даним від Міноборони РФ щодо нібито понад тисячі бійців з 36-ї бригади.

“Не тисяча, набагато менше, вся ця тисяча людей – це повна брехня, в кілька разів перебільшена. Але потрапили”, – сказав радник керівника ОПУ.

Також Арестович розповів, що в Маріуполь змогли потрапити додаткові сили, і зараз резерв збільшений.

“Район оборони посилили, і можливості з оборони посилили. А це означає, що 36 – та бригада і ті, хто прорвався отримали другий шанс, “Азов” отримав дуже серйозне підкріплення. В цілому оборона Маріуполя зміцніла”, – зазначив він.

Як повідомляло Інше ТВ, позавчора у Маріуполі підрозділи 36-ї бригади морської піхоти з’єдналися з полком «Азов».

Також дивіться: 

Співкомандир тероборони «Азов»: про спецоперацію об’єднання миколаївських морпіхів з «Азовом», мотивацію захисників Маріуполя і стан постраждалих після хімічної атаки (ВІДЕО)

«Ми знаємо, що ми робимо, навіщо ми тут»: звернення командиру полка «Азов» та командира 36 ОБрМП (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube