Співкомандир тероборони «Азов»: про спецоперацію об’єднання миколаївських морпіхів з «Азовом», мотивацію захисників Маріуполя і стан постраждалих після хімічної атаки (ВІДЕО)


17:3613.04.2022

Як повідомляло Інше ТВ з посиланням на радника Офісу Президента України Олексія Арестовича, у Маріуполі підрозділи 36-ї бригади морської піхоти з’єдналися з полком «Азов».

Подробиці цієї спецоперації в ефірі 5 каналу розкрив співкомандир тероборони «Азов» Максим Жорін, передає Інше ТВ.

– Відбулась операція, під час якої частина морської піхоти, яка була відрізана ворогом в Маріуполі (тобто не було зв’язку між позиціями морської піхоти та позиціями «Азову»). В ході операції вдалось об’єднати сили, частина морської піхоти змогла пробитися, відповідно, «азовці» змогли забезпечити зустріч їх та об’єднання в один бойовий кулак. Це, звісно, добре, адже це підсилює нас, це дає можливість разом працювати більш ефективно в Маріуполі. Я не скажу, що це врятує ситуацію в Маріуполі – ні, вона вкрай важкою так і залишається, – але, безумовно, набагато простіше, в тому числі, і в плані морально-бойового настрою, коли все ж таки пліч-о-пліч, а не відрізані ворогом, можуть працювати, – сказав Максим Жорін.

Стосовно забезпечення та фізичного стану захисники Маріуполя знаходяться, за словами Жоріна, на грані.

– Тримаються вони досі думкою про те, що до них на допомогу прийдуть. Деякі в цьому напрямку рішення вже прийняті, і, щоб не вдаватись в деталі, деякі операції вже розпочались, в тому числі – за нашою участю, на сході країни. Хлопці тримаються, хлопці в морально-бойовому плані готові битись, готові знищувати ворога і роблять це абсолютно кожного дня. Але, звісно, вони мотивуються тим, що вони чекають, коли до них прийде допомога. Вони чекають зустрічі з великою Україною, як вони вже зараз називають, – каже Жорін.

Щодо стану постраждалих від хімічної атаки в Маріуполі, співкомандир тероборони «Азов» відмітив, що одна людина знаходиться у важкому стані, вона під постійним наглядом лікарів, ще двоє – у середньому стані.

– Є вже повний звіт лікарів, який передали, щоб можна було зробити висновки, якою саме речовиною намагались отруїти. Зараз ми чекаємо на висновки, які покажемо всьому світу, що російська федерація вже зовсім з’їхала з глузду, погрожує всьому світу, випростовуючи хімічну бойову зброю, – сказав Жорін.

Стосовно «карнавалу перемоги на 9 травня», який готують окупанти, то Максим Жорін назвав це «парадом ганьби російської федерації, тому що Маріуполь вже став історичною ганьбою і для російської армії, і для російської федерації».

– Незважаючи на всі потуги, застосування хімічної зброї, просто божевільне перевищення в кількості особового складу, техніки, незважаючи на повне панування в морі і повітрі, вони все одно не можуть отримати контроль над містом, яке героїчно тримають «азовці», морпіхи, загін поліції та прикордонники, – каже співкомандир тероборони «Азов».

Максим Жорін підтвердив, що окупанти завезли в Маріуполь крематорії, щоб приховати свої вбивства мирних мешканців. Інформація про це з’явилася у «Азова» десь тиждень-півтора тому, коли вони почали їх використовувати для спалення тіл загиблих місцевих мешканців.

 – Після розголосу по Бучі та Ірпеню вони зрозуміли, що краще приховувати свої злочини, бо за них треба буде рано чи пізно відповідати, і тому вони ще більш динамічно почали використовувати ці крематорії. Але я вам скажу, що вони в них палять не тільки місцеве цивільне населення, щоб знищити докази свої злочинів, вони їх використовують і для спалення своїх власних трупів, того «м’яса», яке загинуло в Маріуполі та навколо, – сказав Максим Жорін.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube