У Миколаєві правоохоронці затримали посадовця «Миколаївобленерго» на отриманні хабаря у 115 тис. грн


22:1024.01.2022

Посадовець та його посередник вимагали і отримали хабар за вирішення питання про підключення одного з приватних об’єктів до електромережі.

Сьогодні, 24 січня, слідчі слідчого відділу Миколаївського районного управління поліції спільно зі співробітниками Управління СБУ під процесуальним керівництвом окружної прокуратури викрили посадовця та його посередника під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди у 65 тисяч гривень.

У Миколаєві правоохоронці затримали посадовця «Миколаївобленерго» на отриманні хабаря у 115 тис. грн 1
У Миколаєві правоохоронці затримали посадовця «Миколаївобленерго» на отриманні хабаря у 115 тис. грн 3

У ході проведення обшуків правоохоронці вилучили предмет хабаря та інші грошові кошти на загальну суму понад 100 000 доларів США, законність яких нині перевіряється.

У Миколаєві правоохоронці затримали посадовця «Миколаївобленерго» на отриманні хабаря у 115 тис. грн 5
У Миколаєві правоохоронці затримали посадовця «Миколаївобленерго» на отриманні хабаря у 115 тис. грн 7

Наразі триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідчі затримали фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube