В Індії відпустили на волю голуба, звинуваченого у шпигунстві. Розслідування тривало 8 місяців


09:0003.02.2024

Індійська поліція відпустила голуба після восьми місяців ув’язнення, оскільки з нього нарешті були зняті звинувачення в тому, що він підозрюється в шпигунстві.

Про це пише DW.

Птаха спіймали на пристані Пір-Пау Джетті в передмісті Мумбаї Чембуріні. До його лапки було прив’язано два кільця з “повідомленнями, написаними китайською мовою”, повідомляє індійська щоденна газета “Таймс оф Індія”.

Поліція забрала голуба, а згодом відправила його до мумбайської лікарні для тварин Bai Sakarbai Dinshaw Petit Hospital for Animals.
Проти птаха було зареєстровано справу про шпигунство, але згодом її було закрито після завершення розслідування.

Поліція з’ясувала, що це був гоночний птах з Тайваню, який втік і потрапив до Індії.

Представник некомерційної організації “Люди за етичне поводження з тваринами” (PETA) зв’язався з поліцією і попросив відпустити голуба.

Птаха передали з лікарні в Бомбейське товариство захисту тварин, лікарі якого у вівторок випустили його на волю.

Це не перший випадок, коли індійська поліція підозрює птахів у шпигунстві. У 2020 році поліція Кашміру спіймала підозрюваного у шпигунстві голуба, який перелетів через сильно мілітаризований кордон між Індією та Пакистаном. Пізніше птаха відпустили.

У 2016 році іншого голуба взяли під варту після того, як у нього знайшли записку з погрозами на адресу прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube