За посаду мера канадського Торонто змагаються 102 людини і один пес


14:1925.06.2023

Незабаром Торонто вирішить, хто стане його наступним мером, оскільки попередній 68-річний одружений мер Джон Торі пішов у відставку після публікації в газеті про його роман з 31-річною співробітницею під час пандемії Covid-19.

Кандидатів на посаду мера Торонто не бракує – до бюлетенів для голосування буде внесено 102 імені, в тому числі й собака Моллі.

Про це повідомляє ВВС, передає Інше ТВ.

Шестирічна собака породи вовкодав і її власник Тобі Хіпс балотуються з обіцянкою “зупинити соляну атаку” на міських дорогах взимку.

Надмірне використання солі на дорогах взимку, стверджує пан Хіпс, може пошкодити лапи таких ніжних собак, як Моллі. Його кампанія також пропонує вирішити проблему недоступності житла, підвищити податки для мільярдних компаній і заборонити системи опалення на викопному паливі в нових будинках і комерційних будівлях.

Якщо він переможе, він сказав, що призначить Моллі першим почесним мером-собакою в місті.

“Я думаю, що мерія приймала б кращі рішення, якби в залі засідань була тварина”, – сказав він в інтерв’ю BBC.

Але поряд з бажанням змін, пан Хіпс сказав, що ці вибори – це можливість, яку він просто не може собі дозволити пропустити.

Прохідний бар’єр для участі в перегонах є напрочуд низьким. Внесок у розмірі 250 канадських доларів ($189) та 25 підписів – це все, що потрібно торонтонцю, щоб балотуватися на посаду мера. На відміну від інших великих північноамериканських міст, а саме Нью-Йорка, Лос-Анджелеса та Чикаго, кандидати не балотуються за партійною ознакою, що означає відсутність процесу висування, який би зменшував кількість кандидатів.

Як повідомляло Інше ТВ, Наймолодший мер: в одному з містечок Іспанії вибори виграв 19-річний студент



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube