Сусідська війна у Франції. Жандармів викликали, щоб змусити замовкнути…жаб


09:3810.05.2023

Культурна війна розгорілася в маленькому селі в регіоні Савойя на півночі Альп, де трьом великим жабам погрожують жандарми.

Це останній приклад конфлікту прав між містом і селом, природою і сусідами. 92-річна Колетт Феррі в маленькому селі Фронтенекс з населенням близько 1800 осіб нещодавно відчинила двері двом жандармам, які заявили, що забирають трьох земноводних, які оселилися в її садовому ставку.

Про це пише The Guardian.

Офіцери сказали, що реагують на скаргу сусіда, який не може спати через гучне квакання, яке вони видають цілодобово.

Феррі розповіла їм, що хоча риба у ставку належить їй, жаби сидять навпочіпки. “Вони залазять у воду і вилазять з неї, граючись з моїми рибками. Це моя розвага”, – розповіла вона місцевій радіостанції.

“Сюди приходив чоловік і дуже кричав на мене, казав, що не може спати, що йому треба на роботу… але я не очікувала жандармів. Тим більше через жаб! Але завжди знайдеться хтось, хто готовий поскаржитися на когось іншого”, – додала вона.

Шум від тварин є регулярною причиною селянських конфліктів у Франції, які часто розглядаються як символ зіткнення між тими, хто живе в сільській місцевості, хто здавна тримає тварин або дзвонить у церковні дзвони, і привілейованими приїжджими з міських районів Франції або з-за кордону, які переїхали або купили друге житло в сільській місцевості.

Найбільш відомим є галасливий півень Моріс, який пережив юридичні спроби змусити його замовкнути у 2019 році, коли суддя постановив, що він може продовжувати кукурікати, після того, як тисячі людей підписали петицію “Врятуйте Моріса”.

Качки, гуси, корови і навіть цикади пережили спроби змусити їх замовкнути. Два роки тому сенатори схвалили закон про захист шумів і запахів сільської місцевості. “Життя в сільській місцевості означає змиритися з деякими неприємностями”, – сказав тодішній міністр сільського життя Жоель Жиро.

Феррі, здається, здебільшого розважається метушнею і з нетерпінням чекає ще більших розваг, коли жандармерія пришле когось, щоб виловити жаб.

“Це буде весело… вони стрибають”, – каже вона.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube