На Миколаївщині розмінували 31 тис.га полів – їх вже обробляють аграрії (ФОТО)


06:3527.04.2023

З моменту деокупації населених пунктів Баштанського та Миколаївського районів та припинення ведення активних бойових дій піротехніки ДСНС вже обстежили 31 000 га полів, які вже обробляють аграрії та готують під засів.

26 квітня один із піротехнічних розрахунків також працював на полі поблизу одного з сіл Первомайської громади Миколаївського району.

В ГУ ДСНС України у Миколаївські області показали, як це відбувалось, передає Інше ТВ.

Крок за кроком, сапери пройшли поле, перевіряючи кожен сантиметр землі міношукачами та щупами.

На сьогодні до проведення розмінування  у Баштанському та Миколаївському районах області залучено 17 піротехнічних підрозділів із різних областей України.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення виявлено та вилучено 14902 одиниці різнокаліберних боєприпасів, які знешкоджуються в установленому порядку: або на місці виявлення в разі небезпеки транспортування, або у спеціально відведеному місці.

Роботи тривають і надалі. Рятувальники Миколаївщини нагадують усім громадянам, що небезпека травмування від вибухонебезпечних предметів зберігається. Натрапити на них можна будь-де, тому завжди пам’ятати про правила протимінної безпеки та суворо їх дотримуйтесь.

Як повідомляло Інше ТВ, Рятувальники Миколаївщини отримали дві машини механізованого розмінування (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube