В чеському Брно з приватного вольєру на Великдень втік страус – його ловили п’ять поліцейських


06:3511.04.2023

Страус на ім’я Ед обрав Великдень як вдалий день для своєї втечі.

Про це повідомили в міській поліції Брно, передає Інше ТВ.

Після полудня в оперативний центр муніципальної поліції зателефонувала жінка і розповіла, що бачила великого пернатого птаха, який тікав у напрямку одного з районів. За її словами, він виглядав розлюченим, і додзвонювачка боялася, що по дорозі він може когось дзьобнути.

Ловити птаха попрямували поліцейські – чотири чоловіка і одна жінка. Страус може розвивати швидкість близько 60 кілометрів на годину. Тому ключовим моментом був вибір правильної тактики. П’ятеро офіцерів сформували «рій» і налякали страуса Еда, загнали його в кущі, а коли страусу вже не було куди відступати, офіцери спільно схопили його і обережно перенесли в машину для відлову.

Страуси, однак, можуть дуже ефективно захищатися, б’ючи ногами і використовуючи для захисту внутрішній палець, схожий на копито. Один з офіцерів таки дістав від переляканого птаха по гомілці.

Власник Еда, коли забирав його, пояснив, що страусу вдалося перестрибнути через високий паркан. Хоча за втечею птаха якраз на Великдень, ймовірно, стоїть простий збіг обставин, не позбавлений інтересу той факт, що, згідно з сучасними знаннями, першими розписаними яйцями були яйця страуса, 60 000 років тому.

Як повідомляло Інше ТВ, минулого року з українського села в Закарпатті втік тигр.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube