“Роспотребнадзор” рекомендував не пити кротовуху – бо в рф п’ють настоянку на кротах (ФОТО)


23:0013.12.2022

Настоянки на кроті небезпечні для здоров’я, повідомив Росспоживнагляд. Відомство опублікувало прес-реліз, в якому повідомляється, що кроти часто заражаються паразитами і спирт не знищує збудників захворювань, пише Інсайдер.

В офіційному Telegram-каналі відомства говориться, що кроти заражаються глистами при поїданні комах, у нутрощах кротів зустрічаються круглі, плоскі та стрічкові черв’яки. Також через зовнішні паразити кроти можуть бути переносниками туляремії, яка передається людині. При цьому спиртове середовище настоянки на його знезараження ніяк не впливає.

Основними симптомами при туляремії є нудота, біль голови, безсоння, збудження або, навпаки, млявість. Також спостерігається підвищення до 38–39°С. «Вживання продукції, подібної до кротовухи, може бути смертельно небезпечним або призвести до інвалідизації», — йдеться в тексті прес-релізу.

"Роспотребнадзор" рекомендував не пити кротовуху - бо в рф п'ють настоянку на кротах (ФОТО) 1

Реакція Росспоживнагляду з’явилася після того, як у мережі почали масово поширюватися меми про кротовуху. Початок цього поклало повідомлення користувача Twitter, який згадав досвід вживання напою, після чого було опубліковано рецепт і відео людини, яка п’є кротовуху.

Читайте: СБУ викрила «крота» спецслужб рф у харківському управлінні Служби безпеки (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube