В Індії з поліції зникло 500 кг конфіскованої марихуани. Винними визнали щурів


19:5725.11.2022

На півночі Індії щурів звинуватили в тому, що вони з’їли сотні кілограмів канабісу, що був вилучений у торговців наркотиками і зберігається на поліцейських складах.

“Щури – маленькі тварини, і вони не бояться поліції”, – зазначив суд в місті Матхура в штат Уттар-Прадеш, дізнавшись, що місцева поліція не змогла надати майже 200 кілограмів конфіскованого канабісу, який повинен був бути використаний як доказ у нещодавній справі, пише CNN.

У судових документах зазначено, що поліцію попросили надати 386 кілограмів канабісу, але обвинувачення звернуло увагу суду на те, що понад 700 кілограмів марихуани, які зберігаються у різних відділеннях по всій Матхурі, можуть постраждати від зараження щурами.

І це був – як стверджується – не перший раз, коли щури завдали удару. Суддя, який розглядав справу, процитував поліцію Матхури як звинувачення гризунів у знищенні загалом понад 500 кілограмів канабісу, які були вилучені в різних справах і зберігалися в міському відділенні поліції Шергарх та дорожньої поліції.

“Щури є загрозою майже у всіх поліцейських відділках. Отже, необхідно вжити необхідних заходів для захисту конфіскованого канабісу”, – йдеться в судовому документі.

Однак, свідчення щодо точної послідовності подій, які послідували за передбачуваним вживанням щурами канабісу, виглядають дещо туманними.

Виступаючи після судового засідання, начальник поліції міста Матхура Мартанд Пракаш Сінгх заявив CNN, що канабіс був “знищений дощами і повенями”, а не щурами.

“У звіті, поданому до суду, не було жодної згадки про щурів … поліція лише згадала, що вилучений канабіс був знищений дощами та повенями”, – сказав він.

Якщо щури винні, як це було зазначено звинуваченням, вони можуть зараз заспокоїтись. Дослідження 2016 року, проведене Університетом Британської Колумбії, показало, що основний психоактивний інгредієнт марихуани робить лабораторних щурів ледачими.

Дослідники навчили 29 щурів виконувати експеримент, в якому гризуни повинні були вибирати між простим і більш складним завданням, щоб заробити ласощі.

Зазвичай щури обирали важче – і більш корисне – завдання, але після того, як їм давали марихуану, ті ж самі щури обирали більш легке завдання.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube