Наш “Бук” збив ворожий літак без жодного пострілу. Як так вийшло? (ФОТО)


20:0704.09.2022

Одна з українських ракетних батарей “Бук М1” збила російський літак без жодного вистрілу. Про це розповів її командир, герой України Ярослав Мельник у інтерв’ю агентству Міністерства оборони “АрміяInform”.

“Ми збили літак, не випустивши жодної ракети. Виявили ціль. Увімкнули радар підсвічення. У кабіні рашиста в цей час зазвучали звукові повідомлення про опромінення радаром. Він зрозумів, що з мисливця перетворився на ціль. Напевно, це так приголомшило льотчика, що він відразу катапультувався. Літак розбився”, – розповів військовий.

Інформацію про цей випадок поширило в соцмережах Міністерство оборони.

Батарея Мельника протистояла російським льотчикам більше ніж пів року у Харківській області.

За цей час український “Бук” збив 28 повітряних цілей ворога, зокрема 11 бойових літаків, два вертольоти, дві крилаті ракети та 13 безпілотників.

Мельник отримав орден “Золота Зірка” від президента Володимира Зеленського на церемонії з нагоди Дня Повітряних сил ЗС України.

Український "Бук" збив російський літак без жодної ракети – Міноборони

1 вересня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов повідомив, що Україна готує велику кількість фахівців із протиповітряної оборони. Близько 500 уже пройшли навчання на полігонах за кордоном.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube