З атакованого хуситами судна Verbena вдалось евакуювати український екіпаж


11:2516.06.2024

Як повідомляло Інше ТВ, хусити атакували українське судно Verbena двома протикорабельними крилатими ракетами в Аденській затоці.

Через два дні після ракетних ударів хуситів по українському суховантажу Verbena в Червоному морі екіпажу вдалося покинути судно. Теплохід Anna Meta, який знаходився неподалік місця події, прийняв сигнал лиха і запропонував надати допомогу.

Наразі членів українського екіпажу транспортують у безпечне місце. Про це у соцмережі Х повідомляє Центральне командування США, пише OBOZ.ua.

Єменські хусити, яких підтримує зокрема Іран, 13 червня завдали два окремих ракетних удари по суховантажу Verbena, що належить Україні та керується Польщею під прапором Палау. Внаслідок атаки на судні виникла сильна пожежа.

Через два дні екіпаж подав сигнал лиха і повідомив, що залишає корабель. Суховантаж Anna Meta відгукнувся і запропонував надати допомогу. Моряків евакуювали з корабля і доставили безпечне місце. Варто зазначити, що екіпаж був змушений покинути корабель через пожежу та неможливість впоратися з ним.

Примітно, що іранський фрегат IRIN Jamaran був всього за вісім морських миль від суховантажу Verbena, але не відповів на сигнал лиха. У Центральному командуванні США назвали дії хуситів зловмисними та безрозсудними.

Також у відомстві додали, що поведінка терористів загрожує регіональній стабільності та ставить під загрозу життя моряків у Червоному морі та Аденській затоці. При цьому в США пообіцяли діяти разом із партнерами, щоб притягнути хуситів до відповідальності та послабити їхній військовий потенціал.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube