З початку року за участі двоколісного транспорту на дорогах Миколаївщини сталось 70 ДТП


17:4305.06.2024

Велосипедисти та водії мототранспорту все частіше скоюють дорожньо-транспортні пригоди з тяжкими наслідками. Причина – недотримання Правил дорожнього руху.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Цьогоріч на дорогах області за участю водіїв мототранспорту сталося 70 дорожньо-транспортних пригод. Внаслідок цих ДТП шість людей загинуло та 76 отримали травми. За участю велосипедистів сталося 16 автопригод, в яких 17 людей отримали травми.

Правоохоронці Миколаївщини закликають кожного водія чітко дотримуватися вимог Правил дорожнього руху та нагадують:

– керувати велосипедом дозволяється з 14 років;

– скутером та мопедом з 16 років, квадроциклом чи мотоциклом – з 18 років. Для цього необхідно пройти навчання, скласти іспити та отримати посвідчення водія відповідної категорії.

– сідаючи за кермо, не слід нехтувати заходами особистої безпеки. Водієві та пасажиру мототранспорту необхідно одягнути шолом, який нерідко рятує життя. За нехтування цією вимогою передбачена адміністративна відповідальність – штраф 510 гривень;

– не варто перевищувати встановлену швидкість руху, нехтувати правилами проїзду перехресть та обгону;

– під час наближення до пішохідних переходів заздалегідь знижуйте швидкість;

– не слід відволікатися від керування транспортним засобом та не створюйте своїми діями загрозу для інших учасників дорожнього руху;

– завжди пам’ятайте про безпечну дистанцію до транспортного засобу, що їде попереду, і дотримуйтесь її.

Шановні батьки, купуючи своїй дитині велосипед, зважайте на те, що велосипедисти є повноцінними учасниками дорожнього руху. Зауважте дітям на необхідності дотримання затверджених правил поведінки на дорозі.

Як повідомляло Інше ТВ, Загинув водій мопеда, травмувались неповнолітні водій та пасажир мотоцикла: 24 травня на Миколаївщині сталясь нічна ДТП (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube