У Корабельному районі Миколаєва оголосили карантин на сказ


08:5023.04.2024

З 19 квітня в Корабельному районі Миколаєва запроваджено карантинні обмеження на сказ, згідно з рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії у міській раді.

Приводом для такого рішення став підтверджений випадок сказу у лисиці, виявлений в районі, повідомляють «Николаевские новости».

Вогнищем хвороби оголошено відрізок вулиці Тернопільської – між провулками Багрицького та Дунайської флотилії.

Погрозливою зоною визнано територію, обмежену: ріг вул. Олега Ольжича – вул. Тернопільська; кут вул. Тернопільська – пров. Багрицького; від кут вул. Тернопільська – пров. Багрицького у пров. Багрицького, 46; від пров. Багрицького, 46 до пров. Дунайської флотилії, 39; від пров. Дунайської флотилії, 39 до розі пров. Дунайської флотилії – пров. Центральна садиба; кут пров. Центральна садиба – вул. Олега Ольжича.

Введено карантинні заходи з метою запобігання розповсюдженню вірусу. На даний момент проводяться активні заходи щодо локалізації та усунення захворювання. Власникам домашніх тварин рекомендується провести профілактичну вакцинацію своїх вихованців від сказу.

Ветеринарна служба Миколаєва регулярно прищеплює собак та кішок, які належать міським жителям, через подвірні обходи у приватних будинках та при амбулаторному прийомі у дільничних ветеринарних лікарнях районів міста. Додаткову інформацію можна отримати, звернувшись за адресами: вул. Ковальська, 192 (тел. 30-22-96), вул. Прикордонна 66-а (тел. 47-71-63), вул. Герцена, 17 (тел. 42-74-53).

Сказ представляє серйозну вірусну хворобу з вираженими симптомами ураження центральної нервової системи та 100% смертністю. Профілактика здійснюється через проведення загальних протиепізоотичних заходів та регулярну вакцинацію.

Як повідомляло Інше ТВ, Сказ, АЧС та пташиний грип: у яких населених пунктах Миколаївщини в березні зафіксовано спалахи



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube