Землетрус у Японії посунув поверхню землі до моря


20:4002.01.2024

Внаслідок потужного землетрусу в Японії великі ділянки земної поверхні на постраждалому півострові Ното префектури Ісікава й прилеглих районах могли зсунутись на понад один метр у західному напрямку в бік Японського моря.

Про це з посиланням на Управління геопросторової інформації Японії (GSI) повідомляє NHK.

Потужний землетрус, що стався в понеділок у префектурі Ісікава, можливо, змістив землю в регіоні Ното поблизу епіцентру на 1,3 метра на захід.

Японське управління геопросторової інформації, відоме як GSI, проаналізувало дані GPS після землетрусу магнітудою 7,6 балів.

За попередніми даними, найбільшого зсуву зазнав пункт спостереження в місті Вадзіма в префектурі Ісікава, який змістився в горизонтальній площині приблизно на 1,3 метра на захід.

Аналіз також вказує на зміщення на захід приблизно на 1 метр у місті Анамідзу і на 80 сантиметрів у місті Судзу. Спостережний пункт у місті Нанао Нотодзіма змістився на 60 сантиметрів на північний захід до узбережжя Японського моря.

У префектурах Тояма і Ніїгата земля змістилася приблизно на 20 сантиметрів на північний захід. Зсув ґрунту на кілька сантиметрів також спостерігався в регіоні Канто-Косін та в інших місцях.

GSI планує продовжити аналіз даних для виявлення інших рухів.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube