У Краснодарському краї згорів цех з виготовлення військових дронів. Є родзинка


13:5415.11.2023

У Курганинську Краснодарського краю минулої ночі вщент вигорів цех із виробництва FPV-дронів, розташований поблизу з військовою частиною. Місцеві пабліки та українські ЗМІ одразу ж заявили про пожежу на території військової частини, однак насправді горіла інша будівля. Джерела з місця повідомляють, що повністю вигорів цех, де виробляли дрони-камікадзе для ЗС РФ.

Про це пише Кремлевская табакерка.

Силовики шукають тих, хто може бути причетний до займання в цеху. Місцеві кажуть, що чули звук, схожий на безпілотник, проте плутаються у своїх свідченнях. Військові ж неофіційно натякають, що може йтися про атаку новим типом безпілотників, які поки що не в змозі розпізнати наша ППО і системи РЕБ. Буквально днями схожу атаку було здійснено на Тамбовський пороховий завод.

Джерела стверджують, що внаслідок пожежі згоріли понад сотня готових дронів. У будівлі була сигналізація. На щастя, ніхто з персоналу не постраждав.

При цьому силовики розслідують НП за статтею “диверсія”. Наразі є дві версії про те, хто міг підпалити виробництво: українські диверсанти або місцеві жителі, які виступають за закінчення СВО і якнайшвидше припинення війни. Утім, є й третя версія – мовляв, підпалили “конкуренти”. Річ у тім, що цех показував хороші показники по продуктивності, що викликало питання до інших подібних підприємств. Можливо, таким чином недоброзичливці вирішили зменшити запал краснодарських ударників праці. Утім, частина місцевих наполягає, що нібито причиною пожежі був таки безпілотник.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube