У Китаї пошкодили екскаватором Велику китайську стіну – робітникам хотілось скоротити дорогу на свій будмайданчик


18:2105.09.2023

У Китаї затримали двох людей, які, ймовірно, пошкодили екскаватором частину Великої китайської стіни в північній провінції Шаньсі.

Про це пише Українська редакція ВВС.

За даними поліції, двоє робітників, яким набридло ходити в об’їзд на свій будмайданчик, за допомогою екскаватора поглибили й розширили частину стіни, що просіла, довівши її до рівня землі. Так вони помітно скоротили шлях до ділянки, на якій вони працювали, – через неї міг проїхати їхній екскаватор.

Місцева влада заявила, що дізналась про пошкодження 24 серпня, коли отримала повідомлення про те, що в стіні утворився величезний пролом.

Обох підозрюваних – 38-річного чоловіка та 55-річну жінку – затримали, триває розслідування.

Китайська влада підкреслює, що вони завдали “непоправної шкоди цілісності Великої стіни епохи Мін та збереженню культурних реліквій”.

Велика Китайська стіна, що перетинає 15 провінцій Китаю й простягнулася приблизно на тисячі кілометрів, є найкращою рукотворною пам’яткою в Піднебесній. У 1987 році її внесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Відомо, що близько 30% Великої Китайської стіни епохи Мін зникло через несприятливі природні умови та діяльність людини.

Як повідомляло Інше ТВ, В Україні внаслідок російської агресії пошкоджено або зруйновано 763 об’єкти культурної спадщини, зокрема на Миколаївщині – 22



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube