Стало відомо, звідки і чим бомбили вночі Одещину


15:5508.05.2023

Як повідомлялося, ввечері 7 травня в Одесі та області пролунали вибухи – місто атаковано ракетами Х-22. Рятувальники ліквідували пожежу, загинула одна людина.

Внаслідок обстрілів в Одесі згоріли склади з гуманітарною допомогою Українського Червоного Хреста, повідомила пресслужба організації.

– Знищено складське приміщення Одеської обласної організації Червоного Хреста площею 1 тис. квадратних метрів. Пожежа повністю знищила гуманітарну допомогу, яка перебувала на складі, – йдеться у повідомленні.

Наразі надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проєктів Одеської обласної організації Червоного Хреста України призупинено. До речі, міноборони РФ повідомило про знищення складів ЗСУ.

Пообіді стало відомо, що Одеську область сьогодні вночі атакували сім літаків Ту-22М3 з району мису Тарханкут в окупованому Криму, які базуються в Енгельсі та Шайковці, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу в Media Center Ukraine.

– Це дальні бомбардувальники, які завдавали ударів по Одещині ракетами Х-22. Ці ракети потужні, їхня бойова частина – 950 кг, але вони неточні, тому часто бувають випадки, коли ракети потрапляють у житлові будинки. Ми знаємо Кременчук, Дніпро – одні з найпромовистіших випадків прояву російського тероризму, – зазначив він.

За його словами, ворог вчергове влучив по об’єктах цивільної інфраструктури – жодних об’єктів військового призначення там не було.

– Частина ракет не долетіла чи самоліквідувалася, чи впала в море, а частина зрештою досягла узбережжя і вразила ці об’єкти, – додав Ігнат.

Як повідомлялося, з-під завалів продовольчого підприємства в Одеській області дістали тіло загиблого охоронця, повідомила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube