В Польщі знайшли залишки ракети з написом російською


12:5727.04.2023

У лісі біля міста Бидгощ у центрально-північній частині Польщі виявили уламки об’єкта військового призначення. За словами журналістів, це може бути шматок ракети «повітря-земля».

Про це повідомляє видання  RMF24.

На об’єкті знайшли написи російською мовою. Водночас факт знахідки такого об’єкта офіційно підтвердили польські правоохоронці.

«Залишки невідомого військового об’єкта були виявлені недалеко від міста Замость, приблизно за 15 км від Бидгоща. Ситуація не становить загрози безпеці жителів», – заявили вранці 27 квітня в офіційному Twitter Міністерства оборони Польщі.

Неподалік – близько 10 кілометрів від Замостя – знаходиться Військовий авіаційний завод № 2, який, серед іншого, займається ремонтом винищувачів F-16. Поруч є також аеропорт, яким користуються ці заводи та армія.

У польському міноборони додали, що місце знахідки обстежують співробітники цивільної та військової поліції, а також сапери. Ліс, де впала ракета, розташований за близько 500 км від кордону України, понад 400 км від кордону з Білоруссю і близько 240 – з Калінінградською областю Росії. 

Першими про знахідку в лісі повідомили газети Fakt та Wyborcza.pl. “У мене є інформація, що це була ракета або військовий безпілотник, який впав у лісі на околиці села”. – цитує Wyborcza.pl заяву місцевого жителя. “Ми з’ясували, що в землі є діра значних розмірів, як після бомби” – пише видання “Факт”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube