В Сирії загинув військовий США внаслідок атаки ймовірно іранським дроном. Пентагон заявив про удар у відповідь


07:2424.03.2023

Унаслідок атаки безпілотника 23 березня на базу поблизу сирійського міста Аль-Хасаке один американський контрактник загинув, ще п’ятеро військовослужбовців та один контрактник зазнали поранень. У відповідь на це США завдали авіаударів по позиціям Корпусу стражів ісламської революції на сході Сирії.

Про це повідомив Пентагон.

Розвідники вважають, що безпілотник був іранського походження.

«За вказівкою президента Байдена я дозволив силам Центрального командування США завдати точні авіаудари у східній Сирії по об’єктах, які використовуються групами, пов’язаними з Корпусом вартових ісламської революції Ірану», – заявив міністр оборони США Ллойд Остін. 

Зазначається, що двом пораненим військовим надали допомогу на місці, ще трьох військовослужбовців США та одного американського контрактника евакуйовано до медичних закладів в Іраку.

«Як чітко дав зрозуміти Байден, ми вживатимемо всіх необхідних заходів, щоб захистити наш народ, і завжди відповідатимемо у той час і в тому місці, яке ми виберемо. Жодна група не завдасть удару по наших військах безкарно», –підкреслив Остін.

Пентагон наголосив, що США вжили «пропорційних і цілеспрямованих заходів, спрямованих на обмеження ризику ескалації та мінімізацію жертв».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube