Вчора на Миколаївщині на мінах підірвались троє людей – трактористи та підліток-пастух


11:1522.03.2023

21 березня на території Миколаївського та Баштанського районів Миколаївської області зареєстровано три епізоди травмування цивільних громадян.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, від співробітників поліції стало відомо, що поблизу с. Партизанське Первомайської територіальної громади Миколаївського району під час проведення земляних робіт в полі трактор наїхав на міну та підірвався. В ньому перебували двоє чоловіків 1996 та 1979 р.н. В результаті вибуху один із чоловіків отримав мінно-вибухову травму та осколкове поранення ока, його госпіталізовано до лікувального закладу. Другий не травмувався, але перебував у шоковому стані після події, від госпіталізації відмовився.

Вдень староста села Лепетиха Березнегуватської ТГ Баштанського району сповістив про те, що в селі під час випасу худоби в результаті вибуху невідомого предмета травмувався хлопець 2007 р.н. Підлітка з осколковими пораненнями голови та грудної клітини доставлено до лікарні.

Цього ж дня надійшла інформація, про те що між селами Добре та Перемога Баштанського району під час руху польовою дорогою громадянин 1983 р.н. на тракторі наїхав на невідомий вибухонебезпечний предмет та підірвався. З мінно-вибуховою травмою постраждалого доставлено до медичної установи.

Як бачимо, варіантів, де можна натрапити на вибухонебезпечний предмет, особливо на деокупованих територіях та населених пунктах, де велись активні бойові дії, дуже багато. В полях, на дорогах, під час випасу худоби або проведення земляних робіт, небезпека є усюди. Тому, шановні громадяни, будьте пильними та обережними! Суворо дотримуйтесь правил мінної безпеки, завжди дивіться під ноги, по можливості уникайте необстежених місцевостей, звертайте увагу на маркування, яке роблять піротехніки ДСНС на потенційно небезпечні території. Бережіть себе та своє життя! Якщо натрапили на вибухонебезпечний або схожий на нього предмет телефонуйте на спецлінії 101 або 102. Не намагайтесь самостійно його переносити або знешкоджувати. Це справа професіоналів.

Як повідомляло Інше ТВ, 21 березня в одному з полів Первомайської громади Миколаївщини на російській міні підірвався трактор, в якому знаходились тракторист і фермер.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube