Кількість жертв землетрусу 6 лютого в Туреччині та Сирії перевищила 50 тисяч людей


18:3925.02.2023

Кількість людей, які загинули внаслідок землетрусів, що обрушилися на Туреччину та Сирію на початку цього місяця, перевищила 50 000 людей, згідно з останніми даними з обох країн.

Про це пише УНН з посиланням на Al Jazeera.

Тільки в Туреччині внаслідок землетрусів загинуло 44 218 людей, повідомило в п’ятницю Управління з боротьби зі стихійними лихами та надзвичайними ситуаціями Туреччини (AFAD), тоді як остання оголошена кількість загиблих у Сирії становила 5 914 осіб.

Перший землетрус 6 лютого, який стався на південному сході Туреччини та півночі Сирії, мав магнітуду 7,7 балів, а другий, трохи пізніше, — 7,6 балів. За даними AFAD, з того часу в регіоні сталося понад 9000 афтершоків.

Близько 240 000 рятувальників, включаючи добровольців, продовжують працювати в 11 провінціях Туреччини, що постраждали від землетрусу. Деякі райони, які постраждали від землетрусів, були важкодоступними, але роботи тривають, і кількість жертв зростає в міру їх продовження.

В останні дні повідомлень про порятунок тих, хто вижив, не надходило.

Близько 530 000 людей було евакуйовано із зони лиха тільки в Туреччині, і турецький уряд заявив, що 173 000 будівель були зареєстровані як обвалені або серйозно пошкоджені, при цьому понад 1,9 мільйона людей знайшли прихисток у тимчасових притулках, готелях та громадських установах.

Близько 20 мільйонів людей у Туреччині постраждали від землетрусу, тоді як, за оцінками ООН, у Сирії постраждало 8,8 мільйона людей.

Менше інформації надійшло із Сирії, де багато людей вже жили у важких умовах після багатьох років громадянської війни.

Багато хто з тих, хто вижив, покинули райони південної Туреччини, які постраждали від землетрусу, або оселилися в наметах, контейнерних будинках та інших житлових приміщеннях, спонсорованих державою.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв відновити будинки протягом року, хоча експерти кажуть, що влада повинна ставити безпеку вище за швидкість.

Як повідомляло Інше ТВ, В Туреччині після землетрусу утворився величезний розлом земної кори (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube