На Миколаївщині на пожежах минулої доби загинула одна літня людина та врятовано і евакуйовано 5-ох, з яких двоє дітей


10:5409.02.2023

8 лютого на території Миколаївської області зареєстровано 5 пожеж.

Але окремої уваги заслуговує випадок, який стався по вул. Європейська м. Южноукраїнськ Вознесенського району.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

За повідомленням власниці кімнати на другому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку (типу гуртожиток), на загальній кухні виникла пожежа. Утворилось щільне задимлення, через що вона не змогла вийти з помешкання.

На місце виїхав черговий караул 25 державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю встановлено, що через густий дим у власних кімнатах опинились заблокованими й інші громадяни. Загалом з даного поверху силами вогнеборців врятовано двох чоловік, евакуйовано ще трьох, з них двоє дітей 2015 та 2022 р.н., використовувався рятувальний комплект — допоміжна лицьова маска.  О 22:00 вогнеборці ліквідували пожежу на площі 10 кв. м, причина її виникнення наразі встановлюється.

Також 8 лютого о 06:20 рятувальників сповістили, що в житловому будинку по вул. Чорноморська с. Чорноморка Чорноморської територіальної громади Миколаївського району виникло займання. Площа горіння склала 1 кв. м, тому підрозділи ДСНС до гасіння не залучались, однак на місці виявлено тіло загиблого чоловіка, 1936 р. н. Причини та обставини події наразі встановлюються.

Тричі вчора горіли суха трава, сміття та очерет на відкритих територіях по вул. Лазурна м. Миколаєва (площа 300 кв. м — загасили вогнеборці 2 ДПРЧ), в с. Новопетрівське Костянтинівської ТГ Миколаївського району (ліквідовано черговим караулом 21 ДПРЧ на площі 4,5 га) та по вул. Залізнична м. Первомайськ Первомайського району (загасили рятувальники 23 ДПРЧ на площі 500 кв. м). В двох епізодах причиною займань став підпал, в третьому — необережне поводження з вогнем.  

Загалом від ДСНС на ліквідацію пожеж залучались 4 спецтехніки та 15 вогнеборців.

Як повідомляло Інше ТВ, позаминулої доби на Миколаївщині гасили 2 пожежі, на одній загинув чоловік.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube