В Туреччині стався сильний землетрус, багато руйнувань, є загиблі (ФОТО, ВІДЕО)


07:1306.02.2023

На півдні Туреччини  біля міста-мільйонника Газіантеп стався землетрус магнітудою 7,8. Про це повідомляють турецькі ЗМІ.

За даними Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру, поштовх зафіксовано о 03:17 (за київським часом), епіцентр знаходився за 37 км від населеного пункту на глибині 10 км. Приблизно через 10 хвилин було зафіксовано ще один поштовх магнітудою 6,3 поблизу міста Османія.

Підземні поштовхи відчувалися у кількох регіонах — Адані, Анкарі, Анталії, Газіантепі, Кайсері, Мерсіні, Трабзоні, Урфі. За даними видання Yeni Safak, руйнування зафіксовано, як мінімум, у чотирьох провінціях Туреччини: Кахраманмараш, Малатья, Шанліурфа та Газіантеп. Є зруйновані багатоповерхівки. 

Землетрус у Туреччині. Багато руйнувань фото 1
В Туреччині стався сильний землетрус, багато руйнувань, є загиблі (ФОТО, ВІДЕО) 2
В Туреччині стався сильний землетрус, багато руйнувань, є загиблі (ФОТО, ВІДЕО) 5

Президент країни Ердоган вже зателефонував губернатору Кахраманмарашу Омеру Фаруку Джошкуну.

Землетрус у Туреччині. Багато руйнувань фото 2

Омер Фатіх Саян, заступник міністра транспорту та інфраструктури Туреччини, закликав для зв’язку користуватися Інтернет-дзвінками. «Наші команди працюють над тим, щоб зв’язок тривав безперервно скрізь, де трапився/відчувався землетрус. Мобільні базові станції було спрямовано в потрібні місця. Давайте робити дзвінки через Інтернет якомога частіше та робити їх короткими, щоб зв’язок не обривався», – сказав він.

Офіційна Анкара просить міжнародної допомоги, аби впоратися з наслідками потужного землетрусу, який стався проти ночі 6 лютого. Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Сулейман Сойлу, повідомляє Türkiye Gazetesi.

Різні джерела називають різну кількість жертв, адже рятувальні роботи доводиться вести одразу в кількох містах. Не виключено, що йдеться про десятки чи навіть сотні загиблих: чимало будівель було зруйновано вщент. Приміром, мережею шириться відео падіння багатоповерхівки в місті Діярбакир.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube