В Санкт-Петербурзі горить завод “Звезда” – там випускають дизельні двигуни для ВМФ


08:5213.12.2022

Вранці 13 грудня у Петербурзі виникла масштабна пожежа. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Пожежа виникла в будівлі на території машинобудівного заводу «Звєзда» на площі 200 кв. м, повідомили у пресслужбі ГУ МНС Росії.

Відомості про постраждалих наразі не надходили. До ліквідації пожежі залучено 7 одиниць техніки та 35 рятувальників.

В останній новині на сайті заводу йдеться про те, що він брав участь у форумі “Армія-2022”, який проходив у серпні. Тоді на експозиції підприємства було представлено серійно випускаються дизельні двигуни і редукторні передачі для ВМФ, які широко застосовуються на кораблях і катерах різних проєктів. Також були представлені моделі “зіркоподібного” мотора типу М500 і рядного 6-циліндрового двигуна для суднових дизель-генераторів типу ДГАС-315.

ПАТ “Звезда” було засновано 1932 року і зараз є провідним російським розробником і виробником високооборотних дизелів потужністю від 500 до 7400 кВт для суднобудування, залізничного транспорту і малої енергетики, а також важких суднових редукторів потужністю до 20 000 кВт. Двигунами “Звезды” обладнано більшу частину швидкісних кораблів ВМФ РФ і прикордонних військ. Крім цього, зараз на заводі виробляють суднові та промислові дизель-генератори, а також аварійно-резервні електростанції на базі дизельних двигунів власного виробництва потужністю від 315 до 1000 кВт.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube