В підпалі готелю в Німеччині, в якому жили українські біженці, підозрюють пожежного-добровольця


21:3416.11.2022

Як повідомляло Інше ТВ, в ніч з 19 на 20 жовтня в Німеччині згорів готель для українських біженців. Підозрюють підпал через свастику.

На даний час підозрюваний затриманий – ним виявився пожежний-доброволець. Кажуть, що чоловік влаштував ще кілька пожеж, але слідчі не підозрюють політичного підґрунтя.

Про це пише Welt, передає Інше ТВ.

Через чотири тижні після руйнівної пожежі в будинку для біженців у Грос-Штремкендорфі недалеко від Вісмара, в якому жили 14 українців, підозрюваний в підпалі був заарештований. Ним виявився пожежний-доброволець із цього регіону, який допомагав гасити пожежу. Про це повідомила прокуратура Шверіна.

Слідчі виключають політичне підґрунтя підпалу. Всі звинувачення пожежник-доброволець заперечує. Проте було видано ордер на арешт. За версією слідства, 32-річний підозрюваний відповідає за інші пожежі в цьому районі.

Спочатку слідчі не виключали політичного підґрунтя, оскільки кількома днями раніше на вивісці входу до житлового приміщення було виявлено графіті зі свастикою. За останніми результатами розслідування, свастика, ймовірно, не має відношення до пожежі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube