Внаслідок нічної ракетної атаки по Миколаєву поранена одна людина, ще одна людина загинула на «мирній» пожежі. Зведення від рятувальників Миколаївщини за добу (ФОТО)


08:5023.10.2022

Минула доба виявилась неспокійною для мешканців Миколаївщини, в тому числі й для рятувальників.

Ворог продовжив повітряні атаки об’єктів критичної інфраструктури, а також житлових кварталів. За добу зареєстровано три пожежі та дві надзвичайні події, які виникли в результаті влучення боєприпасів та уламків від них.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, о 09:04 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що окупанти влучили приватні гаражі в смт Первомайське Первомайської територіальної громади Миколаївського району. На цей раз вогнеборці 16 державної пожежно-рятувальної частини о 10:27 загасили полум’я, яке охопило 7 гаражів на загальній площі 150 кв. м. Від вогню врятовано 2 ринкові павільйони.

Вдень руйнівні зусилля окупантів були направлені саме на об’єкти критичної інфраструктури. Так, в результаті ракетного удару, який завдано по електропідстанції, загорілись трансформатори у Первомайському районі. Інформація до Служби порятунку надійшла о 09:50. На місце направлено черговий караул 23 ДПРЧ 5 ДПРЗ та відділення місцевої пожежної команди “Підгородня”. Спільними зусиллями пожежу ліквідовано о 14:55 на площі 80 кв. м.

Майже одночасно зафіксовано влучання боєприпасу на території електропідстанції в Миколаївському районі. За результатами розвідки постраждалих немає, ступінь руйнування з’ясовують фахівці.

Вночі окупанти продовжили терор та завдали удару по складському приміщенню одного з підприємств у Миколаєві, в якому з цінного були хіба, що старі холодильні камери, та по п’ятиповерховому житловому будинку в іншому районі міста.

Рятувальників про загоряння на складі, яке сталось в результаті обстрілу, сповістили о 02:06. На місці працювало відділення 4 ДПРЧ 2 ДПРЗ та чергова зміна оперативно-координаційного центру. О 02:50 пожежу ліквідовано на площі 100 кв. м.

Про влучання у п’ятиповерхівку Службу порятунку сповістили о 01:40. На місце направлено відділення 5 ДПРЧ 2 ДПРЗ. Рятувальники допомогли мешканням квартир у відкривання вхідних дверей, які були пошкоджені вибуховою хвилею. Під час розвідки встановлено, що зруйновано квартиру на п’ятому поверсі. Мешканець сусідньої квартири травмований уламками скла.

Також минулої доби зареєстровано 6 пожеж, які не пов’язані із веденням бойових дій.

Так, у місті Нова Одеса по вул. Спаська в результаті необережності під час паління загорілись матрац та ліжко в житловому будинку. Рятувальників про це сповістили о 09:39.Пожежу загасили вогнеборці 21 ДПРЧ 2 ДПРЗ о 10:00 на площі 5 кв. м. В будинку виявлено тіло загиблого чоловіка, 1955 р. н.

По вул. Гетьмана Мазепи м. Первомайськ до пожежі житлового будинку призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Повідомлення про загоряння надійшло на пункт зв’язку 23 ДПРЧ 5 ДПРЗ. О 15:27 пожежу ліквідовано на площі 2 кв. м.

Інші 4 епізоди — це пожежі сміття, чагарників, сухої трави та очерету на відкритих територіях та у неексплуатованій споруді. Зареєстровані дані випадки у с. Попільне Березанської ТГ Миколаївського району, м. Баштанка Баштанського району, с. Мартинівське та м. Вознесенськ Вознесенського району. Загальна площа, яку пройшов вогонь, склала понад 2 га. Причини виникнення або встановлюються, або ж до займань призвело необережне поводження з вогнем. Підрозділами Головного управління забезпечено оперативне реагування на всі повідомлення.

Група піротехнічних робіт та підводного розмінування протягом 22 жовтня 2 рази залучались для ідентифікації виявлених на території області вибухонебезпечних предметів, вилучено 102 боєприпаси.

Як повідомляло Інше ТВ, Росіяни вночі знов атакували Миколаїв ракетами С-300 – пошкоджені житлові будинки, автівки, дитячий майданчик (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube