На Тайвані потужний землетрус, можливе цунамі (ВІДЕО)


11:5218.09.2022

В південно-східній частині Тайваню в неділю, 18 вересня, стався землетрус магнітудою 6,8.

Як пише Reuters, землетрус спричинивши пошкодження дорожнього та залізничного полотна, зокрема деякі поїзди зійшли з рейок, і викликав попередження про цунамі.

Бюро погоди острова повідомило, що епіцентр землетрусу знаходився в окрузі Тайдун. У свою чергу геологічна служба США зафіксувала землетрус магнітудою 7,2 на глибині 10 км.

На Тайвані потужний землетрус, можливе цунамі (ВІДЕО) 1

Тайванські ЗМІ повідомили уже про обвал малоповерхової будівлі магазину. Зараз там тривають роботи із пошуку людей під завалами.

Також адміністрація залізниць Тайваню повідомила, що три вагони зійшли з рейок на станції Dongli у східному Тайвані після обвалу частини навісу платформи. Пасажирів напередодні вдалось евакуювати.

Центр попередження про цунамі США випустив попередження про цунамі на Тайвані після підземних поштовхів. Зазначається, що небезпечні хвилі цунамі можливі в радіусі 300 км від епіцентру вздовж узбережжя Тайваню. Також попередження про цунамі оголосило Метеорологічне агентство Японії щодо частини префектури Окінава.

За даними метеорологічного бюро, землетрус відчувався на всьому Тайвані. У столиці Тайбеї ненадовго здригнулися будівлі.

Тайвань розташований поблизу стику двох тектонічних плит і на цій території доволі часто фіксують землетруси. Так, понад 100 людей загинули під час землетрусу на півдні Тайваню в 2016 році, а у 1999 році землетрус магнітудою 7,3 бала забрав життя понад 2000 людей.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube