З 6 пожеж на Миколаївщині за добу одна спалахнула через російські обстріли – у селі Іванівка (ФОТО)


08:3008.09.2022

За чергову добу вогнеборці Миколаївщини ліквідували шість пожеж, одна з яких виникла через обстріли.

Про це повідомили і ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Через влучення боєприпасів та уламків від них внаслідок бойових дій зайнялась суха трава на відкритій території с. Іванівка Куцурубської ТГ Миколаївського району. Черговим караулом 22 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області горіння площею 1 га вдалось ліквідувати за півтори години. Для підвозу води залучались трактори з бочками від СГП “Сонячний” та СГ “Очаківське”.

Також виникло п’ять пожеж, не пов’язаних з бойовими діями:

О 15:59 на пункт зв’язку 6 ДПРЧ сповістили про пожежу лазні по вул. Шкільній смт Арбузинка Первомайського району. По прибуттю вогнеборці оперативно ліквідували горіння площею 5 кв. м о 16:30, врятувавши від знищення лазню. Постраждалих та травмованих немає. Причиною займання слугувало порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Дві господарчі споруди горіли в с. Нововасилівка Врадіївської ТГ Первомайського району та в с. Звенигородка Веселинівської ТГ Вознесенського району на площах 50 та 35 кв. м відповідно. Черговими караулами 13 та 11 ДПРЧ вжито заходів по оперативному гасінню та врятовано від вогню два приватних житлових будинки, літню кухню і господарчу споруду. До гасіння залучалось дві одиниці техніки та дев’ять вогнеборців. Також на місцях працювали співробітники поліції.

Також виникло дві пожежі в екосистемах області. Горіли лісопосадка, суха трава, кущі та чагарники на відкритих територіях за межами с. Попільне Березанської ТГ та с. Трихатське Ольшанської ТГ Миколаївського району. Вогнеборці 8 та 19 ДПРЧ загасили пожежі на загальній площі майже 6 га. Також до гасіння залучались співробітники поліції та трактор з плугом фермерського господарства.

Група піротехнічних робіт з початку російської агресії 3830 разів залучалась для ідентифікації та вилучення вибухонебезпечних предметів на території Миколаєва та області після обстрілів. Всього вилучено 3299 ВНП. 7 вересня здійснено 5 виїздів, вилучено 4 боєприпаси.

Як повідомляло Інше ТВ, За добу на Миколаївщині росіяни обстріляли 9 населених пунктів, є руйнування житлових будинків – ОВА



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube