На Миколаївщині пожежі через обстріли, в Миколаєві на Південній горіла 5-поверхівка через паління (ФОТО, ВІДЕО)


08:5125.08.2022

За чергову добу оперативно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області 13 разів залучались на гасіння пожеж, 4 з яких виникли внаслідок ворожих обстрілів.

24 серпня вогнеборці 16 державної пожежно-рятувальної частини 2 ДПРЗ та пожежна команда “Шевченкове” загасили пожежу ремонтної майстерні одного з приватних сільськогосподарських підприємств Миколаївщини. Площа горіння склала 500 кв. м. Постраждалих та травмованих немає. Причина займання — влучання боєприпасів ті їх уламків.

Того ж дня через “прильоти” зайнялись хвойна підстилка, лісові насадження та господарча споруда на території Галицинівського лісового урочища. Загоном місцевої пожежної команди пожежу площею 1 га ліквідовано. Діями вогнеборців не допущено перекидання полум’я на дачні будинки.

25 серпня після підступних вранішніх обстрілів горіли житлові будинки у м. Миколаєві та смт Березнегувате на площах по 50 кв. м кожен. До гасіння залучались рятувальники 3, 9 ДПРЧ та чергова зміна оперативно-координаційного центру. Постраждалих та травмованих немає.

На Миколаївщині пожежі через обстріли, в Миколаєві на Південній горіла 5-поверхівка через паління (ФОТО, ВІДЕО) 1
На Миколаївщині пожежі через обстріли, в Миколаєві на Південній горіла 5-поверхівка через паління (ФОТО, ВІДЕО) 7
На Миколаївщині пожежі через обстріли, в Миколаєві на Південній горіла 5-поверхівка через паління (ФОТО, ВІДЕО) 3
На Миколаївщині пожежі через обстріли, в Миколаєві на Південній горіла 5-поверхівка через паління (ФОТО, ВІДЕО) 8
На Миколаївщині пожежі через обстріли, в Миколаєві на Південній горіла 5-поверхівка через паління (ФОТО, ВІДЕО) 5
На Миколаївщині пожежі через обстріли, в Миколаєві на Південній горіла 5-поверхівка через паління (ФОТО, ВІДЕО) 9

З інших причин виникло ще 9 пожеж.

Пожежу трьох балконів з третього по п’ятий поверх п’ятиповерхового житлового будинку по вул. Південній м. Миколаєва ліквідували вогнеборці 4 ДПРЧ 2 ДПРЗ на площі 18 кв. м, її спричинило необережність під час паління.

О 23:35 на пункт зв’язку 12 ДПРЧ 4 ДПРЗ надійшло повідомлення про займання дерев’яної споруди по провулку Большакова м. Вознесенська. По прибуттю двох відділень підрозділу пожежу о 23:46 локалізовано та о 23:55 ліквідовано на площі 15 кв. м, її спричинило необережне поводження з вогнем.

Також за добу в області виникло 7 пожеж в екосистемах. Горіли суха трава, чагарники та сміття на відкритих територіях Миколаївського (Нечаянська, Воскресенська, Новоодеська, Костянтинівська, Веснянська ТГ), Вознесенського (Новомар’ївська ТГ) та Баштанського (Березнегуватська ТГ) районів області. Загальна площа яку пройшов вогонь склала понад 15 га. В переважній більшості випадків причиною займань слугувало необережне поводження з вогнем.

Група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення з початку російської агресії 3758 разів залучались для ідентифікації та вилучення вибухонебезпечних предметів на території міста та області після обстрілів. Всього вилучено 3226 боєприпасів. 24 серпня здійснено 4 виїзди, вилучено 7 ВНП.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube