На Миколаївщині за добу зареєстровано 5 «мирних» пожеж (ФОТО)


10:2720.08.2022

Протягом доби, 19 серпня, на території Миколаївської області зареєстровано 5 пожеж, які не пов’язані із веденням бойових дій.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України в Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Одна пожежа виникла в житловому секторі. Так, о 08:32 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про займання електричного кабелю у приватному житловому будинку в мікрорайоні Тернівка м. Миколаєва. Вогнеборцями 1 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону пожежу ліквідовано на площі 0.5 кв. м. Будинок від повного знищення врятовано.

Ще один епізод стався на одному з підприємств. О 20:05 рятувальників сповістили про те, що з невстановленої причини загорілася мінеральна вата та залишки соняшникової олії. На місце виїхали відділення 5 ДПРЧ 2 ДПРЗ, чергова зміна оперативно-координаційного центру Головного управління, відділення 10 взводу Державного воєнізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України, Галицинівського загону місцевої пожежної охорони. Спільними зусиллями пожежу вдалося ліквідувати в найкоротші терміни на площі 60 кв. м та не допустити перекидання вогню на поруч розташовані резервуари з олією.

Тричі минулої доби горіли суха трава, чагарники та сміття на відкритих територіях. Епізоди сталися: за межами населеного пункту с. Чорноморка Чорноморської територіальної громади Миколаївського району (площа 8000 кв. м, ліквідовано відділенням 22 ДПРЧ 2 ДПРЗ, залучався трактор з бочкою місцевих підприємців для підвозу води), за межами с. Морське Коблівської ТГ Миколаївського району (площа 8000 кв. м, ліквідовано відділенням сільської пожежної охорони “Коблево”), на відкритій території в с. Дмитрівка Казанківської ТГ Баштанського району (площа 9000 кв. м, ліквідовано відділенням 17 ДПРЧ 3 ДПРЗ). В усіх трьох випадках спричинило пожежі необережне поводження з вогнем громадянами.

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області протягом 19 серпня відпрацьовано 5 повідомлень про виявлення громадянами вибухонебезпечних предметів, загалом вилучено 3 боєприпаси.

Як повідомляло Інше ТВ, В Южноукраїнську зі скелі впав 30-річний чоловік – його діставали рятувальники (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube