Через обстріли на Миколаївщині за добу вигоріло 20 га лісу, а через необережне поводження з вогнем – 8 га відкритих територій (ФОТО)


08:2312.08.2022

За добу, 11 серпня, на території Миколаївської області зареєстровано 12 пожеж, 4 з яких виникли в результаті влучення боєприпасів та уламків від них.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

В одному з епізодів загорілась покрівля житлового будинку. Інформація до Служби порятунку 101 надійшла о 08:19. На місце прибули відділення 5 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону, чергова зміна оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Вогнеборці ліквідували пожежу о 08:48 на площі 40 кв. м. Постраждалих немає.

Тричі ворог обстрілював лісові масиви, зокрема Балабанівське та Галицинівське лісництво. До ліквідації даних пожеж залучалися відділення 5 ДПРЧ 2 ДПРЗ, вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони, працівники ДП “Миколаївське лісове господарство”. Загальна площа знищених лісів склала 20 га.

Інші 8 пожеж не пов’язані із веденням бойових дій.

Два епізоди сталися у житловому секторі. Один з них — це пожежа будинку у м. Очаків Очаківської територіальної громади, де вогнеборцями 22 ДПРЧ 2 ДПРЗ врятовано чоловіка та папугу, а загоряння ліквідовано на площі 25 кв. м, його спричинив підпал.

В другому випадку горіла солома на території приватного домоволодіння в с. Баловне Костянтинівської ТГ Миколаївського району. Інформація про займання надійшла о 14:39. Черговий караул 1 ДПРЧ 2 ДПРЗ ліквідував пожежу о 15:04 на площі 40 кв. м, її причина встановлюється.

Також двічі минулої доби горіли автомобілі, один, ВАЗ-2101, по вул. Туристична Олександрівської ТГ Вознесенського району, другий, Toyota Avensis, на відкритій території біля с. Новоматвіївське Костянтинівської ТГ Миколаївського району. Гасили пожежі вогнеборці 12 ДПРЧ 4 ДПРЗ та 1 ДПРЧ 2 ДПРЗ. В обох випадках причина встановлюється.

Ще чотири пожежі зафіксовані у природних екосистемах. У Миколаївському районі горіли пожнивні залишки та суха трава на відкритій території за межами с. Михайло-Ларине Воскресенської сільської ради, хвойна підстилка в лісопосадці за межами с. Попільне Березанської ТГ, суха трава та чагарники на відкритій території у м. Нова Одеса Новоодеської ТГ, у Вознесенському районі — суха трава та чагарники на відкритій території в смт Єланець Єланецької сільської ради. Загальна площа пожеж склала понад 8 га, спричинило їх необережне поводження з вогнем та підпал, в одному випадку – встановлюється. Підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області забезпечено оперативне реагування на всі повідомлення.

11 серпня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення відпрацьовано 10 повідомлень про виявлення на території області вибухонебезпечних предметів, вилучено 18 боєприпасів.

Як повідомляло Інше ТВ, За добу на Миколаївщині внаслідок російських обстрілів пошкоджено 26 цивільних об’єктів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube