З 19 пожеж за добу на Миколаївщині 9 виникли через російські обстріли (ФОТО, ВІДЕО)


10:2906.08.2022

За чергову добу в Миколаївській області виникло 19 пожеж, 9 з яких спричинені через ворожі обстріли.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Пожежі, які виникли через обстріли:

– через потрапляння боєприпасів та уламків від них виникло одразу три пожежі житлових будинків та покрівлі господарчої споруди в одному із районів м. Миколаєва. Вогнеборцями оперативно відреаговано на всі випадки та в найкоротші терміни пожежі ліквідовано. Врятовано від знищення чотири житлових будинки. До гасіння залучались чергові відділення 2, 3, 4, 5 державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Для підвозу води залучалась водовозка аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Через щільне задимлення рятувальники працювали ланками газодимозахисту;

– також внаслідок бойових дій зафіксовано дві пожежі хвойної підстилки та лісових насаджень на території Галицинівського лісового урочища. Вогнеборцями 5 ДПРЧ, Галицинівського загону місцевої пожежної охорони та співробітниками 10 взводу Державного воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС України пожежі площею 14 га ліквідовано;

– ще через ворожі обстріли виникло три пожежі сухої трави та чагарників на відкритих територіях смт Березнегувате та м. Миколаєва. Оперативними діями чергових караулів 9 і 5 ДПРЧ пожежі ліквідовано. Загальна площа яку пройшов вогонь склала майже 10 га.

Внаслідок необережного поводження з вогнем та підпали в області виникло 9 пожеж в екосистемах. Горіли суха трава, чагарники, сміття, листяна підстилка та пожнивні залишки на відкритих територіях Вознесенського (Єланецька ТГ), Миколаївського (Мішково-Погорілівська, Березанська, Костянтинівська, Коблівська ТГ), Баштанського (Казанківська ТГ, ДП Баштанське ЛГ Христофорівське ЛГ) районах області та у м. Миколаєві на загальній площі понад 10,5 га. На гасіння залучались вогнеборці 17, 4, 16, 8, 21, 15 ДПРЧ та МПО Коблеве, працівники та техніка ДП Баштанське ЛГ. Для підвозу води залучались трактор МТЗ-80 та ВР-3 від ДП “Агро-Коблево”. Також на місцях працювали співробітники поліції.

О 12:43 на пункт зв’язку 22 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу двох господарчих будівель та сухої трави на приватному подвір’ї по вул. Центральній с. Кателино Куцурубської ТГ Миколаївського району. Прибувши до місця рятувальники вже о 13:26 локалізували та о 14:46 ліквідували пожежу загальною площею 1040 кв. м, врятувавши від вогню поряд розташований житловий будинок. Причина виникнення займання наразі встановлюється.

Група піротехнічних робіт АРЗ СП з початку російської агресії 3663 разів залучалась для ідентифікації та вилучення ВНП на території міста та області після обстрілів. Всього вилучено 3056 ВНП.

5 серпня здійснено 6 виїздів, вилучено 7 ВНП.

Як повідомляло Інше ТВ, Мер Миколаєва розповів про обставини важких поранень двох людей внаслідок нічної ракетної атаки (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube