Московський робот-шахист зломав пальця 7-річному спортсмену під час шахового турніру за порушення правил (ВІДЕО)


13:5122.07.2022

У Москві трапився показовий інцидент на шаховому турнірі. Робот зламав палець 7-річному Крістоферу, який входить у топ найсильніших шахістів Москви до 9 років.

Відео опублікували у Телеграм-каналі Baza.

“Робот з’їв фігуру хлопчика і ставив на її місце свою, але Крістофер трохи поквапився і вже робив хід у відповідь. Роботу не сподобався такий поспіх – він схопив вказівний палець хлопчика і сильно його стиснув. Оточуючі кинулися на допомогу і витягли палець юного гравця, проте перелому уникнути не вдалося. Чи усиплять після цього робота – невідомо”, – зазначається на сторінці.

Крім того, президент Федерації шахів Москви Сергій Лазарєв зазначив, що у хлопчика перелом, йому наклали гіпс.

Батьки дитини хочуть звернутися до прокуратури, але віце-президент Федерації шахів Москви Смагін вважає, що хлопчик сам порушив правила, оскільки цей робот грає вже близько 15 років, і за цей час з ним не відбувалося таких подій.

“Він абсолютно безпечний. Треба буде проаналізувати, чому так трапилося. У робота дуже талановитий винахідник, можливо, треба буде додаткову систему захисту поставити. Чесно кажучи, я не фахівець у тому, як налаштований робот, але випадок дивовижний, враховуючи скільки заходів відбулося за його участю”, – зазначив віце-президент Федерації шахів Москви.

Українські інженери почали робити багі для ЗСУ: виходить уп’ятеро дешевше імпортних



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube