Рашисти знищили власний винищувач – хотіли збити ракету HIMARS (ВІДЕО)


05:3519.07.2022

Російські війська знищили власний винищувач, коли намагалися влучити по ракеті, випущеної українською ракетною системою залпового вогню HIMARS.

Про це повідомляє Ліга з посиланням на  Insider.

Як зазначається, уночі, 17 липня, в районі Алчевська російський винищувач Су-34М збила власна протиповітряна оборона – розрахунок ЗРК окупантів намагався “працювати” по ракетах, випущених HIMARS.

Повідомляється, що, судячи з відео з фрагментами літака, що розбився, це рідкісний Су-34М (М означає “модернізований” – з оновленою електронною системою, комплексами високоточного озброєння та набором з декількох підвісних контейнерів з розвідувальною апаратурою) з бортовим номером RF-95890 зі складу 277-го бомбардувального авіаційного полку 303-ї змішаної авіаційної дивізії 11-ї Червонопрапорної армії ВПС та ППО Східного військового округу.

Втрату російського винищувача зафіксував Oryx – один із найавторитетніших OSINT-ресурсів, які збирають дані про втрати військової техніки під час війни в Україні.

Саме про збитий Су-34М у своєму Telegram-каналі повідомив, не здогадуючись про це, російський військовий кореспондент ВДТРК Євген Піддубний:

“Минулої ночі розрахунок ППО союзних сил знищив ціль у небі над Алчевськом. Характер цілі не зрозумілий. Палаюча куля падала на землю більше хвилини”, – написав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube