Пентагон знайшов ще $2 млрд. для України – помилились в розрахунках


08:5026.07.2024

Міністерство оборони США виявило додаткові помилки у своїх розрахунках боєприпасів, ракет й іншого обладнання, надісланого в Україну, повідомляється в звіті уряду США 25 липня. Як пише агентство Reuters, це дасть змогу надіслати Україні додаткову зброю на два мільярди доларів, повідомляє Радіо Свобода.

Звіт уряду показав, що Міністерство оборони США зіткнулося з проблемою в оцінці предметів оборонного призначення, які відправляють в Україну, через нечіткість визначень.

У своїй бухгалтерській звітності Пентагон використовував відновлювальну вартість для оцінки військової допомоги, а не вартість зброї на момент її придбання та амортизації, повідомили високопосадовці.

Через це схожа ситуація виникала минулого року, коли Пентагон повідомив, що внаслідок бухгалтерської помилки було завищено вартість поставлених Україні у 2022–2023 роках озброєнь, унаслідок чого зʼявилася можливість здійснити додаткові постачання на суму 6,2 мільярда доларів.

20 квітня цього року Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про національну безпеку, який передбачає військову допомогу на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США, зокрема, для України в розмірі близько 61 мільярда доларів.

Голосування відбулося після того, як демократи і республіканці дійшли згоди щодо законопроєктів після місяців незгоди частини республіканців із подальшою підтримкою США для України на тлі вторгнення Росії.

Цього місяця Сполучені Штати оголосили про новий, 61-й пакет військової допомоги Україні за програмою PDA (Presidential Drawdown Authority, вміст передається одразу із запасів США) на суму 225 мільйонів доларів.

У пакеті є анонсована раніше батарея ППО Patriot, а також протиповітряні (NASAMS, Stinger) та протитанкові (TOW) ракети, артилерійські снаряди калібрів 105 і 155 міліметрів, боєприпаси до систем HIMARS та інше озброєння.

Нагадаємо, раніше в США пояснили, чому ЗСУ заборонили бити ракетами ATACAMS вглиб рф



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube