Батько підозрюваного у вбивстві Фаріон служить, каже, що син патріот і мав намір долучитися до ЗСУ (ВІДЕО)


17:4825.07.2024

Журналісти «Схем» (Радіо Свобода) від джерел у правоохоронних органах дізналися ім’я затриманого сьогодні у Дніпрі підозрюваного у вбивстві політикині й мовознавиці Ірини Фаріон, але не називають його до офіційного оголошення поліцією.

Як з’ясували журналісти, це 18-річний хлопець, який навчався у Дніпровській гімназії № 62. Він займався футболом у Міській дитячо-юнацькій спортивній школі та грав у команді «МДЮСШ U-19». Також брав участь у турнірі на підтримку ЗСУ «Осінь 2022».

Журналісти зв’язались з батьком підозрюваного. У коментарі чоловік повідомив, що він служить, а сина давно не бачив, але про його затримання дізнався від дружини.

«Я на фронті зараз, сина особисто давно не бачив, спілкувалися регулярно телефоном, – зазначив чоловік. – Мені дружина сьогодні зателефонувала, сказала, що відбулося затримання сина. Чи затримання, чи арешт – тут же теж не зрозуміло. Не все так «гладко» було: дружину тримали поза помешканням, забрали техніку, скрутили сина. Мотивів для убивства Фаріон не було, він не мав ніяких українофобських поглядів, він патріот. Навпаки: він закінчив курси керування БПЛА, щоб долучитися до українського війська, займався футболом», – сказав батько затриманого.

За даними МВС, підозрюваний – 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові.

На запитання, чи знає батько щось про оренду сином житла у Львові, він відповів: «Звідки б він взяв гроші на це? Я пересилаю кілька тисяч, але цього ж недостатньо».

З матірʼю затриманого журналістам поспілкуватися не вдалося – її телефон вимкнений.

Як повідомляло Інше ТВ, В Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон – Зеленський.

Ігор Клименко повідомив деталі затримання підозрюваного у вбивстві політикині й мовознавиці Ірини Фаріон у Дніпрі, зазначивши, що «є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв» у неї.

«139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця й обшукали близько 100 га лісу. Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди», – написав Клименко в телеграмі.

У МВС також зазначили: «слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець».

19 липня у Львові стріляли у Ірину Фаріон (ФОТО). Ввечері того ж дня Ірина Фаріон померла. У МВС озвучили версії мотивів вбивства Фаріон: не виключений російський слід. У ВО «Сводоба» заявили, що “цей злочин вигідний московії і без сумніву здійснений нею”.

21 липня тисячі людей прийшли попрощатися з Іриною Фаріон (ФОТО)

Також повідомлялось Російське неонацистське угруповання взяло на себе відповідальність за вбивство Ірини Фаріон



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube