Російське неонацистське угруповання взяло на себе відповідальність за вбивство Ірини Фаріон


08:0225.07.2024

Російське неонацистське угруповання NS/WP (National-Socialism/White Power) взяло на себе відповідальність за вбивство мовознавиці та колишньої народної депутатки України Ірини Фаріон у Львові.

Про це пише російський Telegram-канал ASTRA із посиланням на сторінку руху, передають «Новини Донбасу».

Як доказ своєї причетності до вбивства, угрупування показало фрагмент відео нібито з моментом нападу на Фаріон.

На цьому відео тривалістю 10 секунд спочатку показують Ірину Фаріон, яка вчить темношкірого легіонера українського футбольного клубу «Рух» Ернеста Антві української. Далі показують кадри з вулиці, на яких чути жіночий крик та звук пострілу. Також на цьому відео можна побачити автомобілі, схожі на ті, що стоять біля будинку Фаріон в день пострілу.

Сам канал створено лише 27 квітня, а на відео складно розібрати те, що відбувається, адже автор зйомки практично весь час закриває камеру пальцем.

ASTRA зазначає, що NS/WP також опублікувала маніфест, написаний російською мовою. У ньому наголошується, що Фаріон — «шкідниця» і «расова зрадниця». Також зазначається, що з цього дня починається біла революція.

NS/WP — неонацистська екстремістська група, що діє в Росії. У 2000-х роках багато не пов’язаних між собою нацистських груп використовували абревіатуру NS/WP.

У квітні 2024 року ФСБ заявила про запобігання терактам NS/WP у військкоматах та відділах поліції Росії. А влітку 2023 року ФСБ звинуватила рух у підготовці замахів на російських пропагандистів Володимира Соловйова та Маргариту Симоньян.

ФСБ стверджувала, що вбивство Соловйова нібито готувалося на замовлення Служби безпеки України, проте саме угруповання в соцмережах відкинуло будь-який зв’язок з урядом України.

Як повідомляло Інше ТВ, 19 липня у Львові стріляли у Ірину Фаріон (ФОТО). Ввечері того ж дня Ірина Фаріон померла. У МВС озвучили версії мотивів вбивства Фаріон: не виключений російський слід. У ВО «Сводоба» заявили, що “цей злочин вигідний московії і без сумніву здійснений нею”.

21 липня тисячі людей прийшли попрощатися з Іриною Фаріон (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube