Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора – після журналістського розслідування, але за власним бажанням


12:5701.07.2024

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

“Дмитра Вербицького звільнено з посади заступника Генпрокурора.

Генеральний прокурор Андрій Костін 01.07.2024 підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляло ІншеТВ, перед тим, 19 червня, генпрокурор Андрій Костін повідомив про проведення службового розслідування щодо Вербицького. Тоді він заявив, що його заступник “веде низку резонансних проваджень, фігуранти яких дуже зацікавлені у його відстороненні або звільненні”. При цьому сам Вербицький стверджував, що медіатиск на нього – це помста ігрового бізнесу.

«Я сам максимально зацікавлений у всебічному, об’єктивному і незалежному розслідуванні всіх обставин цієї ситуації. Положення Закону України „Про прокуратуру“ не передбачають відсторонення прокурора від виконання обов’язків на етапі службового розслідування, що є гарантією незалежності прокурора. Тому сьогодні я сам звернувся до Генерального прокурора з проханням перерозподілити усі мої обов’язки між іншими заступниками на час проведення службового розслідування», — заявив Вербицький.

Нагадаємо також, з чого все почалося: Капіталізація стосунків. “Схеми” з’ясовували, звідки мільйони у дівчини заступника генпрокурора Вербицького. От де детектив (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube