Глобальний саміт миру у Швейцарії: ключові заяви Зеленського, Сунака та фон дер Ляєн


22:0215.06.2024

Зараз у Швейцарії проходить Глобальний саміт миру, на якому виступають світові лідери, зокрема президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, прем’єр-міністр Великої Британії та інші.

Ключові заяви з трансляції мирного саміту зібрали «Букви».

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Росію не запросили на саміт, оскільки Кремль не зацікавлений у мирі.

“Тут немає Росії – чому? Тому що якби Росія була зацікавлена ​​в мирі, війни б не було. Ми повинні разом вирішити, що означає справедливий мир для світу і як його можна досягти справді довготривалим шляхом”, – сказав він.

Він заявив, що саміт миру дасть Україні “реальний план, щоб кожен крок до миру працював – від ядерної та продовольчої безпеки до звільнення полонених та депортованих осіб”. 

Глава держави наголосив, що повернення безпеки насправді можливе й немає потреби шукати нових способів досягти миру, коли “статут ООН вже визначає основи миру та нормального співіснування народів”.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила світовим лідерам, що замороження війни Росії в Україні є “рецептом майбутніх загарбницьких воєн”.

“Заморожування конфлікту сьогодні, коли іноземні війська окупували українську землю, – це не вихід. Це рецепт майбутніх загарбницьких воєн. Замість цього ми повинні підтримувати всеосяжний, справедливий і стійкий мир для України. Такий, який відновить суверенітет України та її територіальну цілісність”, – наголосила вона.

Відповідаючи на запитання, чи Захід занадто налякався Володимира Путіна, щоб допомогти Україні перемогти його, прем’єр-міністр Ріші Сунак сказав, що Велика Британія “нікуди не йде”, а союзники будуть “з Україною стільки, скільки потрібно”.

“Важливо, що на саміті G7 за останні кілька днів ми досягли знаменної угоди, щоб переконатися, що Росія платить за військову підтримку та економічну реконструкцію України, використовуючи захоплені російські активи”, – сказав Сунак.

Як повідомляло Інше ТВ, «Підтримка України – це не благодійність, це наш стратегічний інтерес» – віцепрезидентка США.

Також повідомлялось Коли нічого сказати: у путіна заявили, що вони не будуть передавати жодних послань учасникам Глобального саміту миру в Швейцарії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube