Україна має чіткий план, як збудувати до 1 ГВт потужності газової генерації вже цьогоріч, – Зеленський в Берліні (ВІДЕО)


13:3611.06.2024

Наша держава має всю природну основу для сучасної енергетики. Про це Президент Володимир Зеленський сказав у Берліні під час виступу на міжнародній Конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference 2024).

Глава держави зауважив, що газова генерація розв’яже питання дефіциту енергії сьогодні, а згодом буде переведена на водень і балансуватиме нову «зелену» енергетику. Він також наголосив, що в цій галузі європейські та, зокрема, німецькі компанії є технологічними лідерами.

«Саме в цій галузі в нас є чіткий план, як збудувати до 1 ГВт потужності вже цьогоріч. І ще 4 ГВт – протягом наступних найближчих років. Саме в цій галузі в межах нашої конференції ми підписуємо перші контракти. І саме для цього ми потребуємо вашого максимального лідерства», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент закликав зробити все для того, щоб зберегти наявну генерацію та відновити ту, яку Україна втратила через російську агресію.

Міжнародна Конференція з відновлення України фокусується на чотирьох основних темах: залучення приватного сектору до відбудови, соціальне відновлення та людський капітал, відновлення громад і регіонів та вступ до ЄС і відповідні реформи.

Нагадаємо: Перші 1,5 млрд. євро доходів від заморожених російських активів надійдуть в Україну в липні, – Урсула фон дер Ляєн (ВІДЕО)

А Шольц анонсував поставку в Україну ще Patriot та IRIS-T і запевнив у її майбутньому членстві в ЄС (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube