Шольц анонсував поставку в Україну ще Patriot та IRIS-T і запевнив у її майбутньому членстві в ЄС (ВІДЕО)


12:0111.06.2024

У вівторок, 11 червня, канцлер Німеччини Олаф Шольц на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні анонсував поставку нового пакета допомоги Україні, який включатиме систему ППО Patriot, установку IRIS-T, Gepard та боєприпаси

“Ще ніколи стосунки між Німеччиною та Україною не були такими тісними та довірчими”, – наголосив Шольц, зазначивши, що від початку повномасштабного вторгнення Росію в Україну 24 лютого 2022 року його країна надала військової допомоги на суму 33 млрд євро.

За його словами, наразі найнагальнішою потребою для української армії є боєприпаси, зброю й, особливо, ППО.

“Протягом наступний тижнів та місяців ми поставимо в Україну третю систему Patriot, установку IRIS-T, Gepard та боєприпаси”, – зазначив Шольц.

Окремо він звернувся до міжнародної спільноти із закликом підтримати німецьку ініціативу зі збільшення спроможності української ППО.

Олаф Шольц також запевнив, що Україна стане членом Європейського Союзу в майбутньому.

“Україна – велика країна. Ця країна має дуже освічене населення. І навіть попри наслідки війни, в Україні прогнозується ріст економіки. Зараз в першу чергу інвестиції в будівельні галузі пожвавлять економіку. Втім, аграрний сектор України є глобальним гравцем на світовому ринку. Експорт сільськогосподарської продукції України досяг довоєнного рівня і це надзвичайне досягнення. Також це вкрай важливо для продовольчої безпеки у всьому світі”, – заявив Шольц.

Канцлер наголосив, що Україна стане членом ЄС.

“Україна має великий потенціал у галузі відновлювальних джерел енергії та водню. А також в галузі цифрової трансформації, IT, озброєння, охорони здоровʼя та фармацевтики. Саме тому наша конференція фокусується на цих сферах. Коли ми говоримо про відновлення України, то ми обговорюємо відновлення майбутнього члена ЄС. Через кілька місяців після початку вторгнення РФ, ми разом дали Україні обіцянку про майбутнє України в ЄС. Ми дотримаємось цієї обіцянки”, – наголосив Шольц.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube