Україна відкрила третій табір для полонених – РФ блокує обміни (ВІДЕО)


18:5929.05.2024

В Україні відкрили третій табір для утримання російських військовополонених “Центр-3” й відправили туди перших росіян. Це сталося, зокрема, через те, що Росія блокує обміни військовополоненими. 

Про це повідомили в пресслужбі державного проєкту “Хочу жити”.

За даними проєкту, новий табір також відкрили через велику кількість росіян, які здалися в полон.

У “Центрі-3” особовий склад ворожої армії зможе працювати, займатися спортом і дозвіллям, у закладі також обладнано спеціальні місця для приготування їжі, відпочинку та спілкування із психологами. На території табору є церква, куди можуть ходити полонені.

“Ймовірно, це не останній такий табір для військовополонених росіян, який цього року розпочав роботу”, — прогнозують у проєкті “Хочу жити”.

На відміну від Росії, ми дотримуємося Женевської конвенції. Росіян, які потрапили в полон, утримують не в колоніях суворого режиму разом з ув’язненими, а в передбачених саме для військовополонених таборах і спецдільницях при СІЗО, яких не позбавляють зв’язку з рідними, до них пускають Міжнародний Червоний Хрест, вони мають змогу отримувати посилки та грошові перекази, працювати, займатися спортом і дозвіллям. Усього цього українські військовополонені в Росії позбавлені, хоча Росія і є підписантом Женевських конвенцій.

Детальний огляд на умови утримання російських військовополонених:
Табір “Центр-3” (https://youtu.be/dQp_Db5bl-k?si=ywubzvPugC22h7Ra)
(https://youtu.be/dQp_Db5bl-k?si=ywubzvPugC22h7Ra)

Табір “Захід-1” (https://youtu.be/Td-gTWIsVB4?si=3vZFydOpq4WxNtOG&t=3)
(https://youtu.be/dQp_Db5bl-k?si=ywubzvPugC22h7Ra)

Табір “Захід-2” (https://youtu.be/aOR-x04a2GY?si=TehGuL_DVlPop5xB)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube